Τι να τον κάνεις τον Κέιν, όταν έχεις Φεράν Τόρες... (vid)

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα βλέποντας πως ο Χάρι Κέιν παραμένει άσφαιρος στην Πρέμιερ Λιγκ, σίγουρα θα νιώθει ανακούφιση που τελικά δεν τον απέκτησε η Σίτι. Και ταυτόχρονα υπάρχει και ο Φεράν Τόρες που κάνει τον Πεπ να σκεφτεί ότι... τελικά τον Άγγλο φορ δεν τον έχει και ιδιαίτερη ανάγκη.  



Τι να τον κάνεις τον Κέιν, όταν έχεις Φεράν Τόρες... (vid)

Ο Τόρες ήταν ο σκόρερ και των δυο τερμάτων της εθνικής ομάδας της Ισπανίας το βράδυ της Τετάρτης στον ημιτελικό του Nations League απέναντι στην Ιταλία. Και η αλήθεια είναι πως αυτά τα γκολ προστίθενται στα εντυπωσιακά στατιστικά του για φέτος, σε αναλογία και με τις συμμετοχές που έχει καταγράψει.

Στα 6 ματς με τη Σίτι έχει σκοράρει 3 φορές και έχει και μια ασίστ, ενώ, με την εθνική ομάδα της Ισπανίας έχει 3 παιχνίδια και 4 τέρματα.

Στο σύνολο των εμφανίσεών του με τους «φούριας ρόχας» έχει καταφέρει να βρει δίχτυα 12 φορές σε 21 αναμετρήσεις και φυσικά αποτελεί έναν από τους ποδοσφαιριστές που είναι έτοιμοι να δείξουν πως η νέα γενιά της Ισπανίας υπό τις οδηγίες του Λουίς Ενρίκε μπορεί να πετύχει κάτι ιδιαίτερο.

Μαζί με τους 18χρονους Πέδρι, Φατί, Πίνο και τον 17χρονο Γκάβι, ο Φεράν Τόρες δείχνει να ξέρει πως μπορεί να κάνει τη θητεία του στην εθνική ομάδα της πατρίδας του να είναι ξεχωριστή και ταυτόχρονα να στέλνει συνεχώς μηνύματα στον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η σεζόν είχε ξεκινήσει ιδανικά για εκείνον, είχε σκοράρει και δυο φορές στο εντυπωσιακό 5-0 επί της αγνώριστης Άρσεναλ, όμως, κάπως «στράβωσε» το πράγμα τον τελευταίο καιρό.

Έπειτα από τα 70' συμμετοχής κόντρα στη Λειψία για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Φεράν Τόρες δεν είχε χρησιμοποιηθεί καθόλου στους «πολίτες» παραμένοντας στον πάγκο στα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς των Πρωταθλητών Αγγλίας.

Στο παιχνίδι με την Γουίκομ στο Λιγκ Καπ (6-1) πάλι βρήκε δίχτυα, όμως δεν έβγαλε όλο το 90λεπτο. Το θετικό για εκείνον είναι πως η Σίτι πήρε νίκη στο ένα από τα τέσσερα ματς όπου εκείνος δεν είχε ρόλο στα πλάνα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Και από τη στιγμή που ο Καταλανός γνωρίζει πως φέτος θα πρέπει να βασιστεί στον πλουραρισμό στην επίθεση για τα γκολ αφού δεν υπάρχει στράικερ ολκής όπως ήταν ο Αγουέρο και δεν αποκτήθηκε ο Κέιν, υπάρχει ο Φεράν Τόρες που μπορεί να δώσει πολλές λύσεις...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης