Από το Euro u-18, στα 5 γκολ με τη Λίβερπουλ μόλις στο 4ο παιχνίδι του (vid)

Ο Ρόμπι Φάουλερ σαν σήμερα πριν από 28 χρόνια κατάφερε να σκοράρει πέντε φορές στο τέταρτο παιχνίδι του με τη φανέλα της Λίβερπουλ σε ματς απέναντι στη Φούλαμ. Στα 18 του έδειχνε την τρομερή αίσθηση του γκολ και προετοίμαζε για την ιστορία που θα έγραφε με τους «κόκκινους», ελάχιστους μήνες μετά την επιτυχία με την εθνική Αγγλίας κ-18.  



Από το Euro u-18, στα 5 γκολ με τη Λίβερπουλ μόλις στο 4ο παιχνίδι του (vid)

Ο Φάουλερ, το καλοκαίρι του 1993 είχε φτάσει στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην ηλικιακή κατηγορία κ-18 με συμπαίκτες όπως οι Σολ Κάμπελ, Νίκι Μπατ, Γκάρι Νέβιλ, Γιούλιαν Γιοακίμ και Πολ Σκόουλς.

Ο θρύλος της Λίβερπουλ είχε καταφέρει να φτάσει στα πέντε γκολ κατά τη διάρκεια του τουρνουά εκείνου και φυσικά αναδείχθηκε ο κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης, η οποία ολοκληρώθηκε με τον θρίαμβο των νεαρών «λιονταριών» στο City Ground.

Λίγο καιρό αργότερα, ο 18χρονος επιθετικός κατάφερε να σκοράρει πέντε φορές στο παιχνίδι με τη Φούλαμ για τον δεύτερο γύρο του Coca-Copa Cup, βρίσκοντας το δρόμο για τα δίχτυα στο 13ο, το 21ο, το 47ο, το 55ο και το 70ο λεπτό.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης