Ο Σόλσκιερ νιώθει πίεση, αλλά αυτό σημαίνει να είσαι στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Πριν από λιγότερο από 90 ημέρες ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας την απόλυτη στήριξη τόσο της διοίκησης όσο και του κόσμου. Πλέον, βλέπει τους «κόκκινους διαβόλους» να διανύουν μία παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος, αισθανόμενος και ο ίδιος πως η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει. Η κατάκτηση ενός τίτλου έχει γίνει επιτακτική, και η αντιστροφή του κλίματος οφείλει να είναι άμεση, αρχής γενομένης από τα ματς απέναντι σε Βιγιαρεάλ και Έβερτον. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Ο Σόλσκιερ νιώθει πίεση, αλλά αυτό σημαίνει να είσαι στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Την πιο δύσκολη περίοδο της προπονητικής του καριέρας διανύει αναμφίβολα ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού αντιλαμβάνεται πλέον πως η περίοδος προσαρμογής και… χάριτος που διένυσε, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. 

Ο Νορβηγός έπεισε την διοίκηση της ομάδας πως μπορεί να την οδηγήσει σε σημαντική αγωνιστική βελτίωση, παρέμεινε αήττητος σε ολόκληρη την περσινή σεζόν μακριά από το «Ολντ Τράφορντ» και «έγραψε» ιστορία με τις 10 ανατροπές που πραγματοποίησε, μιας και αποτελούν ρεκόρ στην Premier League.

Ο Σόλσκιερ κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του και το τριετές συμβόλαιο συνεργασίας ήταν γεγονός. Κάπου εκεί, η συζήτηση για την ικανότητά του άρχισε να παίρνει σοβαρότερη υπόσταση. 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέστρεψε άλλωστε στο Μάντσεστερ, όντας και ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής επί αγγλικού εδάφους, ο Βαράν άφησε την Ρεάλ για να πλαισιώσει τον Χάρι Μαγκουάιρ και ο Τζέιντον Σάντσο κόστισε 90 εκατομμύρια, με τα οποία η Ντόρτμουντ συμφώνησε να τον παραχωρήσει.

Η ενίσχυση ήταν σημαντική, αλλά τα αποτελέσματα δεν φαντάζουν ανάλογα! Οι «κόκκινοι διάβολοι» αρχικά αποκλείστηκαν από την Γουέστ Χαμ στο Λιγκ Καπ, εν συνεχεία ηττήθηκαν στο ίδιο γήπεδο από την Άστον Βίλα, με το χαμένο πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες στις καθυστερήσεις, και γενικότερα δεν πείθουν.

Ο Ρονάλντο σκοράρει, αλλά αυτό δεν θα είναι πάντα εφικτό, και τα ζητήματα στην ανασταλτική της λειτουργία μοιάζουν δυσεπίλυτα, ακόμη και με τον Ραφαέλ Βαράν στο ρόστερ. 

Η ήττα από την Γιάνγκ Μπόις άλλωστε επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο πως ακόμη και αν ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής μπορεί να την ξεμπλοκάρει σημαντικά σε ορισμένα βράδια, εντούτοις αυτό δεν θα είναι αρκετό.

Κάπως έτσι, ενώ ο Σόλσκιερ έχει αποδεχθεί την δήλωση του Γκάρι Νέβιλ, ο οποίος επισήμανε την σημασία της κατάκτησης ενός τίτλου, την ίδια ώρα οι εμφανίσεις της ομάδας του δεν είναι πειστικές.

Η πίεση εντείνεται και η ανάγκη αντιστροφής του κλίματος φαντάζει επιτακτική, αρχής γενομένης από μία ενδεχόμενη ρεβάνς του τελικού του Europa League απέναντι στην Βιγιαρεάλ, και έπειτα το Σαββατοκύριακο απέναντι στην Έβερτον του Ράφα Μπενίτεθ.

Σε διαφορετική περίπτωση, η κατάσταση μπορεί να γίνει μη αναστρέψιμη, και η ψυχοσύνθεση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δύναται να μην του επιτρέψει την εξάντληση του συμβολαίου του… 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως κανένας άλλος προπονητής από τους τρεις διεκδικητές του τίτλου δεν αισθάνεται κάτι ανάλογο.

Ούτε ο Γιούργκεν Κλοπ, ούτε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ούτε ο Τόμας Τούχελ, παρά το γεγονός πως όλοι πλην του Γερμανού της Λίβερπουλ, έχουν υποστεί από τουλάχιστον μία ήττα! 

Ξεκινάει λοιπόν μία διαφορετική περίοδος για τον Σόλσκιερ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτή η πίεση που νιώθει πολύ απλά σημαίνει το να είσαι στο πάγκο αυτής της ομάδας!