Η κυκλοθυμία της Μάντσεστερ Σίτι καλά κρατεί και το «Άνφιλντ» προσφέρεται για συμπεράσματα!

Δεν βρίσκεται στο καλύτερο «φεγγάρι» της η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία εξακολουθεί να παρουσιάζεται κυκλοθυμική, δίχως να παρουσιάζει μία σταθερότητα στην απόδοσή της. Τα αποτελέσματά της το αναδεικνύουν και ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει τέσσερις ημέρες στην διάθεσή του, προκειμένου να βρει μία λύση και το ταξίδι στο «Άνφιλντ» να μην θυμίζει σε τίποτα, το ματς του Παρισιού…



Η κυκλοθυμία της Μάντσεστερ Σίτι καλά κρατεί και το «Άνφιλντ» προσφέρεται για συμπεράσματα!

Σημαντική αστάθεια στην απόδοσή της εξακολουθεί να χαρακτηρίζει την Μάντσεστερ Σίτι, τόσο στις εντός, όσο και στις εκτός έδρας εμφανίσεις της, με τους «πολίτες» να μοιάζουν ικανοί να εντυπωσιάζουν για μία εβδομάδα, και 10 ημέρες μετά να προβληματίζουν σημαντικά με την εικόνα τους!

Οι αριθμοί άλλωστε και τα αποτελέσματά τους «μιλούν» από μόνα τους. Ήττα στην πρεμιέρα με κακή απόδοση και… 1-0 από την Τότεναμ χάρη στον Σον, εντυπωσιακή συνέχεια με 3/3 και εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Άρσεναλ, την οποία σκόρπισαν στους… πέντε ανέμους (5-0), έξι γκολ στην Λειψία στην πρώτη αγωνιστική του Champions League, ισοπαλία με την Σαουθάμπτον και το απόλυτο «μηδέν» (0-0) στο «Έτιχαντ», για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, έξι γκολ στην Γουίκομ για το Λιγκ Καπ, και η συζήτηση συνεχίζεται…

Μεταβαίνει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ως αουτσάιντερ θεωρητικά, αναλογικά με την εικόνα της Τσέλσι στην Premier League, και αποδεικνύεται κυρίαρχη. Έχει την μπάλα, δημιουργεί, σκοράρει με τον Ζεσούς που όταν βρίσκει δίχτυα, η Σίτι δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε 44 ματς, και ετοιμάζεται για το Παρίσι, για να διπλασιάσει τις νίκες της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ανεξήγητα, για ακόμη μία φορά στην σεζόν «σβήνουν» τα φώτα, και κατεβαίνουν οι διακόπτες. Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, ηττάται για πρώτη φορά στην ιστορία της, και η τέταρτη ήττα του Πεπ από τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, φέρει την υπογραφή του Λιονέλ Μέσι.

Ο Τζακ Γκρίλις αντικαθίσταται στο 70’, έχοντας κακή απόδοση, και οι νεοεισελθόντες δεν μπορούν και πάλι να βοηθήσουν τους «πολίτες». Το τελικό 2-0 έρχεται θεωρητικά… εύκολα, και η Σίτι επιστρέφει στο Μάντσεστερ προβληματισμένη.

Κάτι πρέπει να αλλάξει, αλλά άπαντες δεν δείχνουν να γνωρίζουν τι μεταβάλλει την ψυχοσύνθεση της ομάδας από εβδομάδα σε εβδομάδα. Το επικείμενο ντέρμπι απέναντι στην Λίβερπουλ δεν φαίνεται να βοηθά. Μάλλον, περισσότερο προβληματίζει…

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει τέσσερις ημέρες και γύρω στις 100 ώρες στην διάθεσή του, για να αντιστρέψει για ακόμη μία φορά την κατάσταση. Ένα ενδεχόμενο «διπλό», πιθανώς θα επιβεβαιώσει την αλλοπρόσαλλη εικόνα των «πολιτών» από τον Σεπτέμβριο του 2021 και έπειτα.

Μία ήττα στο «Άνφιλντ» απλώς θα επιβεβαιώσει πως η Μάντσεστερ Σίτι δεν… πατάει καλά. Μένει να δούμε τι από τα δύο θα επιβεβαιωθεί. Και αν ο Τζακ Γκρίλις, θα αξιοποιηθεί και πάλι, στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ως… ψευτοεννιάρι, μόλις για τρίτη φορά στην καριέρα του, όπως συνέβει και στο Παρί δίχως επιτυχία!

Δημήτρης Μανάκος