Άσλεϊ Γιανγκ: Αστόχησε σε πέναλτι μετά από εννέα χρόνια, και οδήγησε σε αποκλεισμό την Άστον Βίλα!

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση της Άστον Βίλα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» απέναντι στην Τσέλσι, με το σύνολο του Ντιν Σμιθ να οδηγεί το ματς στα πέναλτι, αλλά να… προδίδεται από μία σπάνια αστοχία του Άσλεϊ Γιανγκ από τα έντεκα βήματα, μετά από εννέα χρόνια.



Άσλεϊ Γιανγκ: Αστόχησε σε πέναλτι μετά από εννέα χρόνια, και οδήγησε σε αποκλεισμό την Άστον Βίλα!

Την σημαντική αγωνιστική βελτίωση που έχει καταφέρει να παρουσιάσει στα τελευταία της παιχνίδια, φρόντισε να καταστήσει σαφής η Άστον Βίλα και στο Carabao Cup απέναντι στην Τσέλσι, με την ομάδα του Ντιν Σμιθ να αποκλείεται στα πέναλτι, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκεια, χάρη σε ένα… σπάνιο γεγονός.

Ο Άσλεϊ Γιανγκ αστόχησε από τα έντεκα βήματα, οι «μπλε» αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι και το τελικό 4-3 στην «ρώσικη ρουλέτα» έστειλε την Τσέλσι στους «16» του θεσμού, συμπληρώνοντας την τριάδα των ομάδων του Λονδίνου, στις καλύτερες ομάδες του Λιγκ Καπ.

Παρόλα αυτά, η αστοχία του Άσλεϊ Γιανγκ δεν είναι κάτι που λαμβάνει χώρα συχνά. Συγκεκριμένα ο Άγγλος έχει εκτελέσει πέναλτι 8 φορές στην καριέρα του σε κανονική διάρκεια αγώνα, έχει αστοχήσει σε τρεις περιπτώσεις, με πιο πρόσφατη αυτή πριν από 11 χρόνια, αλλά και δύο φορές σε διαδικασίες πέναλτι, έχοντας αστοχήσει σε αμφότερες.

Η πρώτη χρονολογείται πριν από 9 χρόνια στο EURO του 2012, στο ματς της Αγγλίας απέναντι στην Ιταλία που σημάδεψε το δοκάρι, ενώ η δεύτερη έμελλε να στερήσει από τους «Βίλανς» την πολυπόθητη πρόκριση, στο 28ο παιχνίδι του Άγγλου πολυθεσίτη, απέναντι στην Τσέλσι, σε όλες τις διοργανώσεις.

Δημήτρης Μανάκος