Σκοπός για το ταλέντο που λέγεται Γκόρντον είναι να κάνει καριέρα σαν τον Άρνολντ και όχι απλά ρεκόρ σαν τον Γούντμπερν!

Σε ηλικία 16 ετών και 351 ημερών, ο Κέιντ Γκόρντον έγινε ο πέμπτος νεότερος παίκτης της Λίβερπουλ στη νίκη της Τρίτης στο Carabao Cup κόντρα στη Νόριτς. Ξεκίνησε, έπαιξε 90 λεπτά και μάλιστα είχε μια ευκαιρία να μπει στα βιβλία ρεκόρ ως ο νεότερος σκόρερ του συλλόγου. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος    



Σκοπός για το ταλέντο που λέγεται Γκόρντον είναι να κάνει καριέρα σαν τον Άρνολντ και όχι απλά ρεκόρ σαν τον Γούντμπερν!

Μια τεράστια αγκαλιά από τον Γιούργκεν Κλοπ σε κοινή θέα θα είναι η κυρίαρχη ανάμνηση σε μια αξέχαστη βραδιά για τον έφηβο Γκορντον που τον πιστεύουν πολύ στο Kirkby.

Και οι τρεις μικροί που έπαιξαν στο Νόριτς πέρασαν το τεστ τους, ενώ η μοναδική στιγμή της βιασύνης του Μπράντλεϊ - η ανατροπή του Δημήτρη Γιαννούλη - θα μπορούσε να στοιχίσει ένα γκολ αν ευστοχούσε ο Τζόλης στο πέναλτι, που απέκρουσε ο Κουίβιν Κέλεχερ. 

Η όλη εικόνα του επίσης ήταν καλή! Όπως και ο νεαρός Βορειοϊρλανδος Μόρτον που μπήκε αντί του Κεϊτά (ο οποιος τραυματίστηκε πάλι αποδεικνύοντας πόσο εύθραυστος είναι) τα πήγε υπέροχα στα χαφ.

Ωστόσο, ήταν ο Γκόρντον που όλοι είχαν επάνω του το βλέμμα τους. Από την άλλη πλευρά, ο 16χρονος, που έκοβε με άνεση με το πιο δυνατό αριστερό του πόδι παίζοντας από τα δεξιά, δεν φαινόταν εκτός τόπου μέσα στο γήπεδο. Στην πραγματικότητα, φαινόταν εντελώς μέσα στο περιβάλλον του.

Αυτό όμως δεν αποτελεί έκπληξη για το προπονητικό επιτελείο της Λίβερπουλ αφού ο Γκόρντον εμφανίστηκε έτοιμος για δράση από την προετοιμασία του Ιουλίου στην Αυστρία και τη Γαλλία. 

«Πριν αρχίσουμε, φροντίζουμε πάντα τα μεγαλύτερα ταλέντα μας να ξεκινούν μία εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι η πρώτη ομάδα» δήλωσε ο Πεπ Λίντερς, βοηθός προπονητή της Λίβερπουλ, πριν από τον αγώνα στο Νόριτς.

«Ξεκινούν με τους Under 23 και έτσι είχα πάει στο προπονητικό γήπεδο για να τους δω. Και αντικρυσα έναν παίκτη και είχε έκρηξη σε κάθε στιγμή που άγγιζε τη μπάλα. Πέρναγε παίκτες σαν να μην… υπήρχαν εκεί» συνέχισε ο Λιντερς. 

«Πήρα τηλέφωνο τον Γιούργκεν αμέσως και είπα πως έχουμε έναν νέο παίκτη εδώ! Είναι ένας τυπικός εξτρέμ της Λίβερπουλ γιατί έχει γκολ, έχει ταχύτητα. Μας αρέσει πολύ!».

Έκτοτε, ανέβηκε για προπόνηση με την πρώτη ομάδα. Αποκτήθηκε για ενα εκατομμύριο λίρες τον Φεβρουάριο, όταν οι Reds πρόλαβαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την υπογραφή του από τη Ντέρμπι.

Τα κριάρια - που σήμερα βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και μπήκαν σε αναγκαστική διαχείριση την περασμένη εβδομάδα - επωφελήθηκαν από το ντεμπούτο του την Τρίτη, με μια έξτρα πληρωμή 100.000 λιρών που ενεργοποίησε μία ρήτρα που υπήρχε στο συμβόλαιο για τη μεταγραφή για την πρώτη φορά που θα έκανε ντεμπούτο σε επίσημο ματς!

Και αναμφίβολα φαινόταν σαν να βρισκόταν στο φυσικό του περιβάλλον στο Carrow Road, κάτω από τα φώτα των τηλεοπτικών καναλιών με αντιπάλους ανώτερης ηλικίας.

Ένα γρήγορο πέρασμα διπλα απο τον Σκωτσέζο Μπίλι Γκίλμουρ, ήταν μια γρήγορη γεύση του ταλέντου του για ολους, ενώ ένα σλάλομ στο δεύτερο ημίχρονο και μια σέντρα στον Ντίβοκ Οριγκί έδειξε ότι ήταν ικανός και από τα πλάγια να κάνει ζημιά.

Είχε όμως μια στιγμή που θα ήθελε να δοκιμάσει ξανά αν γινόταν και να αλλαζε την εξέλιξη της. 

Με τους ρόλους να αντιστρέφονται καθώς ο Βέλγος τον τροφοδότησε μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Γκόρντον δεν μπόρεσε να γυρίσει το αριστερό του πόδι πάνω από την μπάλα και έριξε το βολέ του πάνω από το δοκάρι. Αν έμπαινε θα γινόταν ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του κλαμπ!

Αυτή η διάκριση του νεότερου σκόρερ της Λίβερπουλ θα παραμείνει προς το παρόν στον Μπεν Γούντμπερν και ένα ματς του 2016 εναντίον της Λιντς. 

Η ιστορία όμως του νεαρού καλό είναι να μένει στο μυαλό του Γκόρντον όπως και στους άλλους πιτσιρικάδες που έπαιξαν χθες! 

Γιατί όσο εντυπωσιακά και αν ξεκινήσεις κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί την συνέχεια και σκοπός δεν είναι να μπεις στα βιβλία των ρεκόρ αλλά να κάνεις πραγματική καριέρα!

Ίδια εποχή με το ρεκόρ του Γούντμπερν ήταν το ντεμπούτο του Αλεξάντερ - Άρνολντ. Φυσιολογικό ήταν τότε πριν πέντε χρόνια όλα τα φώτα της δημοσιότητας να πάνε πάνω στον νεαρό που είχε πάρει το ρεκόρ του νεότερου σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ από τον Μάικλ Όουεν. 

Η συνέχεια και η εξέλιξη της καριέρας των δύο αποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι τελικά όχι πως ξεκινάς αλλά το πως συνεχίζεις!