Η Τσέλσι ... κλείνει το σπίτι της Τότεναμ

Έξι σερί επιτυχημένα λονδρέζικα ντέρμπι, διαδοχικές νίκες στο νέο γήπεδο της Τότεναμ και clean sheets περισσότερα από το παθητικό επί Τούχελ! Αυτή η Τσέλσι δεν γίνεται να μην λογίζεται απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.  



Η Τσέλσι ... κλείνει το σπίτι της Τότεναμ

Οι «μπλε» του Λονδίνου έπειτα από το πρώτο νωθρό μέρος στο ντέρμπι της Κυριακής στην αγγλική πρωτεύουσα, κατάφεραν να βγάλουν τον πραγματικό τους εαυτό στο δεύτερο ημίχρονο και να φτάσουν με άνεση και επιβλητικό στυλ στο τελικό 3-0 κόντρα στο σύνολο του Νούνο Σάντο.

Η Τσέλσι μετράει μονάχα νίκες στα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει παίξει στο νέο γήπεδο της Τότεναμ, αφού, ξεκίνησε με το 2-0 (χάρη στα γκολ του Γουίλιαν) την 22α Δεκεμβρίου του 2019 και πριν από τη φετινή τριάδα είχε σημειωθεί το 1-0 χάρη στον Ζορζίνιο, την 4η Φεβρουαρίου του 2021.

Υπάρχει κι ένα ματς για το Λιγκ Καπ τον Σεπτέμβρη του 2020, με το ισόπαλο 1-1 να οδηγεί στα πέναλτι κι εκεί είχε προκριθεί τότε η Τότεναμ, στον πάγκο της οποίας βρισκόταν ακόμα ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Η Τσέλσι έχει καταφέρει να πάρει τη νίκη και τα 6 πιο πρόσφατα εκτός έδρας ντέρμπι του Λονδίνου, μια επίδοση που είναι η καλύτερη που έχει να επιδείξει στην ιστορία της σε «μάχες» με τις συμπολίτισσές της, ενώ, προστέθηκε ακόμα ένα clean sheet στα ήδη αρκετά που έχουν οι Πρωταθλητές Ευρώπης υπό τις οδηγίες του Τόμας Τούχελ.

Είναι εντυπωσιακό πως σε επίπεδο πρωταθλήματος από την ημέρα που ανέλαβε ο Γερμανός το «τιμόνι», η ομάδα έχει 15 ματς με απαραβίαστη εστία στην Πρέμιερ Λιγκ και έχει δεχθεί μονάχα 14 τέρματα!

Κώστας Ζάλιαρης