Τζόουνς: «Έπιασα πάτο, έχασα το μυαλό μου, οι αντίπαλοι απορούσαν που έπαιζα με τέτοιο γόνατο»!

Ο Φιλ Τζόουνς ανοίχτηκε για πρώτη φορά για τις πολύ δύσκολες στιγμές που πέρασε ψυχολογικά αλλά και σωματικά τα προηγούμενα χρόνια, φτάνοντας στο σημείο μηδέν με κλάματα κάθε φορά που επέστρεφε στο σπίτι του. «Έβλεπαν οι αντίπαλοι το πρησμένο μου πόδι κι έλεγαν "μα καλά, θα παίξει;"». 

Τζόουνς: «Έπιασα πάτο, έχασα το μυαλό μου, οι αντίπαλοι απορούσαν που έπαιζα με τέτοιο γόνατο»!

Ο Άγγλος στόπερ που στα χρόνια της παρουσίας του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει δεχθεί δριμεία κριτική, έχει προσπαθήσει να κάνει πράγματα, έχει υποπέσει σε λάθη και έχει βρεθεί με χαμένη εμπιστοσύνη από τους προπονητές του, ανοίχτηκε όσο ποτέ άλλοτε για όλα όσα έχει περάσει... 

Μιλώντας για το παρελθόν και το πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε στο γόνατο, ο Φιλ Τζόουνς καθιστά κατανοητό πως αρκετά πράγματα πήγαιναν πολύ λάθος, όμως, δεν τα γνώριζε και δεν τα έβλεπε ο κόσμος...

«Ήμουν στα πιο χαμηλά που έχω βρεθεί ποτέ ως άνθρωπος... Επέστρεφα στο σπίτι μετά την προπόνηση και ήμουν κομμάτια... Το μυαλό μου ήταν χάλια. Έκλαιγα. Έλεγα στη σύντροφό μου ότι πραγματικά δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω... Υπήρχαν και στιγμή που αισθανόμουν πολύ κακός πατέρας γιατί δεν μπορούσα να μεταδώσω ενέργεια στα παιδιά μου και να παίξω μαζί τους. 

Έκανα ό,τι μπορούσα, ακολουθούσα ειδικό πρόγραμμα, έκανα διατροφή, έφτιαξα το σπίτι μου με τέτοιο τρόπο ώστε μόλις επέστρεφα από την προπόνηση να κάθομαι με τις μπότες θεραπείας στον καναπέ και να είναι πάντοτε έτοιμο το μηχάνημα της κρυοθεραπείας. Κανείς δεν μπορεί να μου πει ότι δεν έκανα τα πάντα για να επανέλθω και να είμαι δυνατός. 

Ενώνονταν τα κόκκαλα στο γόνατό μου, πονούσα και ήταν πρησμένο το πόδι μου, το έβλεπαν οι αντίπαλοι και έλεγαν "μα καλά, θα παίξει κανονικά;". 

Είμαι περήφανος για την καριέρα που έχω κάνει κι όταν τελειώσει αυτό, θ' απολαύσω τη ζωή μου. Οι "πολεμιστές" του πληκτρολογίου θα συνεχίσουν να υπάρχουν στα δωμάτιά τους, στο σπίτι της μάνας τους, να τρώνε, να πίνουν αναψυκτικά και να κάθονται να γράφουν στο twitter...» ήταν τα λόγια του Τζόουνς. 

Κώστας Ζάλιαρης