Ο τραυματισμός του Έλιοτ τεστάρει ξανά το βάθος της Λίβερπουλ στον άξονα

Η Λίβερπουλ θα χάσει για αρκετούς μήνες τον Έλιοτ μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του απέναντι στη Λιντς και πλέον έχει να αποδείξει και πάλι πως μπορεί να ανταπεξέλθει και χωρίς αυτόν στο κέντρο του γηπέδου.



Ο τραυματισμός του Έλιοτ τεστάρει ξανά το βάθος της Λίβερπουλ στον άξονα

Άτυχος στάθηκε ο Χάρβεϊ Έλιοτ που εξάρθρωσε τον αστράγαλο του αριστερού του ποδιού και θα χάσει ένα μεγάλο μέρος της σεζόν μέχρι να επανέλθει πλήρως σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Ο 18χρονος μέσος της Λίβερπουλ είχε ξεκινήσει καταπληκτικά τη σεζόν, κερδίζοντας φανέλα βασικού και την εμπιστοσύνη του Γιούργκεν Κλοπ ωστόσο ο τραυματισμός του δεν αποτελεί μόνο πρόβλημα για εκείνον αλλά και για ολόκληρη τη Λίβερπουλ, που πλέον μοιάζει καταραμένη όσον αναφορά τους τραυματισμούς.

Πλέον, η Λίβερπουλ έχει να καλύψει τρεις θέσεις στο κέντρο, με παίκτες που πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Ο Φαμπίνιο παραμένει στο «6» με τις άλλες δύο θέσεις να ψάχνουν κάτοχο που να ταιριάζει στις απαιτήσεις του Γιούργκεν Κλοπ. Στην εξίσωση παραμένει ο Τιάγκο που ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι με τη Λιντς, μοιράζοντας και μία ασίστ ενώ δίπλα του, ο Γερμανός τεχνικός των «ρεντς» θα ψάξει έναν παίκτη που μπορεί να μπει στο «καλούπι» του Έλιοτ.

Σε παιχνίδια υψηλού κινδύνου, ο Κλοπ μπορεί να επιλέξει πιο αμυντικογενείς μέσους όπως ο Μίλνερ ή ο Χέντερσον ωστόσο δύσκολα οι δυο τους θα καταφέρουν να αγωνίζονται σε συνεχόμενα παιχνίδια, την ώρα που η Λίβερπουλ έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι υπόλοιπες επιλογές είναι ο Ναμπί Κεϊτά, στον οποίο πιστεύει αρκετά ο Κλοπ αλλά και ο Τσάμπερλεϊν που θέλει να βρει τα πατήματά του και να συνεισφέρει και αυτός με τον τρόπο του στο παιχνίδι των «κόκκινων». Τέλος τους παίκτες που αγωνίζονται στον άξονα κλείνει ο 20χρονος Κέρτις Τζόουνς που πάντα υπολογίζεται από τον Γερμανό τεχνικό, όμως είναι δύσκολο να αποκτήσει φανέλα βασικού όπως ο Έλιοτ.

Η επιλογή της Λίβερπουλ να μην κινηθεί για τον αντικαταστάτη του Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ έμοιαζε ριψοκίνδυνη πριν την έναρξη της σεζόν και πόσω μάλλον τώρα που ένας ακόμη βασικός παίκτης της ομάδας θα χάσει μεγάλο μέρος της χρονιάς λόγω τραυματισμού. Θα καταφέρουν οι υπόλοιποι παίκτες να καλύψουν το κενό στο κέντρο ή θα αντιμετωπίσει προβλήματα η Λίβερπουλ κατά τη διάρκεια της σεζόν; Ο χρόνος θα δείξει…

Στράτος Μαρίνος