Όχι μόνο ξεκίνησαν υπέροχα οι τέσσερις που πάνε για τίτλο, αλλά δεν έχουν κανέναν να φοβηθούν και στην Ευρώπη!

Ξέραμε από την αρχή πως θα είναι ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα στο οποίο τουλάχιστον τέσσερις ομάδες έχουν τη δυνατότητα στο τέλος της χρονιάς να σηκώσουν το τρόπαιο. Οι πρώτες αγωνιστικές επιβεβαιώνουν απόλυτα αυτό που πιστεύουμε και έχουμε τέσσερις διεκδικητές που όχι μόνο στην Premier League θα πρωταγωνιστήσουν αλλά δεν έχουν αντίπαλο, πλην των Παρί και Μπάγερν, ούτε στο Champions League! Γραφει ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος  



Όχι μόνο ξεκίνησαν υπέροχα οι τέσσερις που πάνε για τίτλο, αλλά δεν έχουν κανέναν να φοβηθούν και στην Ευρώπη!

Η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν πολύ πιο εντυπωσιακή απ' ό,τι μπορούσε κανείς να φανταστεί! Όχι μόνο πέτυχε δύο γκολ αλλά υπήρξαν στιγμές που νομίζεις ότι είναι ο χρόνος σταματημένος στο 2009 στο Ολντ Τράφορντ. Η Τσέλσι, εκτός από πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι πλέον και μία ομάδα γεμάτη αυτοπεποίθηση και η προσθήκη του Λουκάκου είναι αυτό που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο πέρσι να της προσφέρει ο Βέρνερ. 

Το εύκολο γκολ. 

Η Σίτι παραμένει η πρωταθλήτρια και ξέρει να κερδίζει παιχνίδια ακόμα και σε μέρες που δεν θάμπωνει. Ποιος πιστεύει ότι είναι εύκολο να πας στην έδρα της Λέστερ και να την νικήσεις;

Η Λίβερπουλ έκανε την πιο πειστική εμφάνιση σε εκτός έδρας παιχνίδι από την χρονιά που πήρε το πρωτάθλημα! Δεν είναι μόνο τα τρία γκολ που θα μπορούσαν να είναι οκτώ χωρίς υπερβολή εάν ήταν στοιχειωδώς πιο εύστοχη αλλά η ταχύτητα μαζι με την έκρηξη που βγάζει και η δίψα των παικτών πιθανως να αποδείξουν πως η κοιλιά πέρσι για ένα τρίμηνο, τους έβγαλε φέτος επιθυμία να κλείσουν στόματα!

Αυτές οι τέσσερις ομάδες θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας με λεπτομέρειες να τους χωρίζουν! 

Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό που δεν παρατήρησαν πολλοί, είναι πως οι τρεις, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Σιτι δεν δέχονται γκολ σχεδόν με τίποτα! Διαθέτουν σαφέστατα τους τρεις καλύτερους τερματοφύλακες της Premier League.

Αλλά και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τώρα που θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα με την προσθήκη του Βαράν και εάν ο Ντε Χέα βρει τον παλιό του εαυτό θα μπει κι αυτή στην ίδια κατηγορία!

Απ' όλους τους υπόλοιπους δεν υπάρχει κάποιος που πραγματικά θα μπορούσε να μπει σφήνα στην τετράδα! Η ευκαιρία όλων χάθηκε την περασμένη σεζόν. Τα άδεια γήπεδα, οι κουρασμένες ομάδες, οι πολλοί μυϊκοί τραυματισμοί, άνοιξαν μία πόρτα κυρίως στην Λέστερ, στην Γουέστ Χαμ, στην Έβερτον μέχρι και στην Τοτεναμ που ήταν πρώτη εως τις 15 Δεκεμβρίου, να έβγαζαν κάποιον εκτός παιχνιδιού! 

Δεν συνέβη και είναι για μένα σχεδόν αδύνατο να συμβεί φέτος! Και οι τέσσερις δυνάμωσαν και οι τέσσερις είναι έτοιμες όχι μόνο να παλέψουν και να μας δώσουν πιθανώς το καλύτερο πρωτάθλημα που έχουμε δει στην Premier League, αλλά να πάνε και πάρα πολύ μακριά στην Ευρώπη ή κάποια στιγμή μόνο η μία να βγάζει έξω την άλλη αφού επί της ουσίας δεν φοβούνται κανενα.

Θα σταθώ και πάλι κλείνοντας το κομμάτι στην επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο άνθρωπος είναι θαύμα της φύσης! Σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού έκανε μία έκρηξη και ένα σπριντ που δεν μπορούν να το κάνουν 10 χρόνια μικρότεροί του! 

Έχει αυτή την αύρα του νικητή που μεταφέρεται και σε όλους τους υπόλοιπους και στην εξέδρα και το κομμάτι ψυχολογία είναι ένα από τα σημαντικότερα! 

 Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να αλλάξει την νοοτροπία των αποδυτηρίων της και να νιώσουν ξανά οι ποδοσφαιριστές πρωταγωνιστές και αυτό κυρίως το δίνουν εκείνοι που βρίσκονται δίπλα σου και τα έχουν κερδίσει όλα και συνεχίζουν να έχουν την προσωπική απαίτηση και την φιλοδοξία να συνεχίσουν να κερδίζουν! 

Ο Ρονάλντο αυτό ακριβώς προσφέρει εκτός από τα προφανή που είναι τα γκολ!