«Μυστικές» προπονήσεις στην Κροατία για τους Λατινοαμερικάνους των Άστον Βίλα και Τότεναμ! (pics)

Οι «4» Αργεντίνοι που φυγαδεύτηκαν από τη Βραζιλία μετά και την καταγγελία για πλαστά πιστοποιητικά υγείας βρίσκονται στην Κροατία και προπονούνται υπό άκρα μυστικότητα… ή τουλάχιστον έτσι προσπαθούν.

«Μυστικές» προπονήσεις στην Κροατία για τους Λατινοαμερικάνους των Άστον Βίλα και Τότεναμ! (pics)

Μια μέρα μετά την ήττα των ομάδων τους, οι Λο Σέλσο, Ρομέρο και Σάντσεζ της Τότεναμ και οι Μαρτίνες, Μπουεντιά της Άστον Βίλα συνεχίζουν την καραντίνα τους στην Κροατία, κάνοντας καθημερινές προπονήσεις.

Οι «4» Αργεντινοί ήταν η αφορμή για τη διακοπή του αγώνα της χώρας τους εναντίον της Βραζιλίας, όταν οι αρχές τους κατηγόρησαν πως είχαν παρουσιάσει πλαστά χαρτιά και δεν είχαν μπει σε καραντίνα μετά την άφιξή τους στη χώρα. Αφού πρώτα απειλήθηκαν με φυλάκιση ακόμη και 5 ετών, φυγαδεύτηκαν με ιδιωτικό αεροπλάνο με προορισμό την Αργεντινή και από εκεί στην Κροατία για την προβλεπόμενη 10ημερη καραντίνα.

Στο Χάιντουκ οι παίκτες της Άστον Βίλα

Οι δύο Αργεντινοί της Άστον Βίλα, προπονούνται στο Χάιντουκ της Κροατίας, μαζί με την ομάδα της πόλης, την Χάιντουκ Σπλιτ. Ο Λόβρε Κάλινιτς, δανεικός από την Άστον Βίλα στην Σπλιτ, ήταν ο μεσάζοντας για τις δύο ομάδες έτσι ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία και να προπονηθούν εκεί οι Μαρτίνες και Μπουεντιά.

Photo Credits: Sky Sports

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «χωριάτες» έχουν ζητήσει από τους παίκτες να μην κάνουν δηλώσεις στα μέσα και να κρατάνε χαμηλό προφίλ μέχρι να πετάξουν πίσω στην Αγγλία. Υπό άκρα μυστικότητα, λοιπόν, οι δύο Αργεντινοί, προπονούνται στην Κροατία χωρίς να τους επιτρέπεται να φύγουν από το ξενοδοχείο, παρά μόνο για την προπόνηση.

Με τους ερασιτέχνες οι διεθνείς της Τότεναμ

Από την άλλη μεριά η κατάσταση είναι λίγο πιο ιδιαίτερη. Οι Ρομέρο και Λο Σέλσο δεν πήγαν στη Βραζιλία μόνο με πλαστά χαρτιά, αλλά και χωρίς τη συγκατάθεση της Τότεναμ. Οι παίκτες αναμένεται να δεχθούν πρόστιμο για αυτή τους την πρωτοβουλία αλλά μέχρι στιγμής προπονούνται και περνούν την καραντίνα τους σε ένα μικρό χωρίο κοντά στο Ντουμπρόβνικ.

Εκεί έχει έδρα μία ερασιτεχνική ομάδα η οποία έχει παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις της για τους δύο Αργεντίνους και τον Ντάβινσον Σάντσεζ που επέστρεψε από τις υποχρεώσεις του με την Κολομβία και πρέπει να παραμείνει και αυτός σε καραντίνα.

Οι εγκαταστάσεις της Ζούπα Ντουμπρόβατσκα δεν θυμίζουν σε τίποτα τα υπερπολυτελή λουτρά και μεγάλα γυμναστήρια της Πρέμιερ Λιγκ όμως την κάνουν την δουλειά τους. Οι 3 παίκτες των «σπιρουνιών» μένουν στο χωριό των 2.000 κατοίκων και προπονούνται καθημερινά, με την Τότεναμ να τους έχει δώσει εντολή να μην μιλούν στον τύπο.

Και η Άστον Βίλα αλλά και η Τότεναμ θέλησαν να κρατήσουν μυστικές τις τοποθεσίες των διεθνών ωστόσο κάτι τέτοιο δύσκολο ήταν εφικτό με αρκετούς να γνωρίζουν πλέον που βρίσκονται οι 5 παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ.

Στράτος Μαρίνος