Έμα Ραντουκάνου: Η πρώτη Βρετανή τενίστρια που κατακτά Grand Slam τα τελευταία 44 χρόνια!

Μία σπουδαία επιτυχία έλαβε χώρα στο US Open του 2021 σε επίπεδο γυναικών, με την 18άχρονη Βρετανή τενίστρια Έμα Ραντουκάνου να κατακτά το πρώτο Grand Slam της καριέρας της, ούσα η νεότερη με τέτοιου είδους διάκριση μετά την Βιρτζίνια Γουέιντ, πριν από 44 χρόνια!



Έμα Ραντουκάνου: Η πρώτη Βρετανή τενίστρια που κατακτά Grand Slam τα τελευταία 44 χρόνια!

Μία απίστευτη στιγμή, η οποία θα παραμείνει αλησμόνητη για ολόκληρη την ζωή της, έλαβε χώρα για την Βρετανή Έμα Ραντουκάνου στο US Open, με την 18άχρονη γεννημένη στην Αγγλία, και με καταγωγή από την Ρουμανία και τον Καναδά, να αναδεικνύεται στην κορυφή της διοργάνωσης, επικρατώντας της Λέιλα Φερνάντες στον τελικό με 2-0 σετ.

Πρόκειται πλέον για την πρώτη Αγγλίδα, η οποία κατακτά Grand Slam μετά την Βιρτζίνια Γουέιντ το 1977, ερχόμενη από την προκριματική διοργάνωση, και δίχως να απωλέσει ούτε ένα σετ στον… δρόμο για τον τελικό.

Η 18άχρονη μάλιστα, επικράτησε και της Μαρίας Σάκκαρη στον ημιτελικό του US Open, ενώ αποτελεί την μοναδική γυναίκα αθλήτρια στο τένις, που φτάνει στον τελικό ενός Grand Slam και εν τέλει επικρατεί, έχοντας κερδίσει την θέση της στην διοργάνωση μέσω των προκριματικών.

Το κατόρθωμά της βεβαίως γίνεται ακόμη πιο εμφατικό αν αναλογιστεί κανείς πως αποτελεί την δεύτερη που κατακτά έναν μεγάλο τίτλο δίχως να χάσει σετ, κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα, μετά την Σερένα Γουίλιαμς το 2014. Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα, και ένα νέο αστέρι «γεννιέται».

Δημήτρης Μανάκος