Εθνική Αγγλίας: Δεν δέχεται γκολ και σπάει ρεκόρ 55 χρόνων!

Ένα ρεκόρ που κρατάει από το μακρινό 1966 είναι έτοιμη να σπάσει απόψε η Αγγλία εφόσον κρατήσει ανέπαφη την εστία της στην Βαρσοβία απέναντι στην Πολωνία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.



Εθνική Αγγλίας: Δεν δέχεται γκολ και σπάει ρεκόρ 55 χρόνων!

Η Αγγλία φιλοξενείται απόψε από την Πολωνία στη Βαρσοβία για την 6η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ του 2022 που θα γίνει στο Κατάρ και εφόσον κρατήσει ανέπαφη την εστία της θα σπάσει ένα ρεκόρ που κρατάει από το μακρινό 1966.

Τότε, η ομάδα του Σερ Αλφ Ράμσεϊ κατάφερε να κρατήσει 11 φορές ανέπαφη την εστία της  σε ένα ημερολογιακό έτος απέναντι σε μεγαθήρια της εποχής όπως η Αργεντινή, η Δυτική Γερμανία και η Τσεχοσλοβακία.

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχει ήδη κρατήσει 11 φορές ανέπαφη την εστία της μετά τη νίκη επί της Ανδόρρας και απόψε έχει την ευκαιρία να το κάνει για 12η φορά απέναντι στην Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Βέβαια, σε περίπτωση που δεν το καταφέρει απόψε στη Βαρσοβία, οι αντίπαλοι στα επόμενα παιχνίδια της για τα προκριματικά του Μουντιάλ του Καταρ, δεν μοιάζουν τόσο ανταγωνιστικοί ώστε να καταφέρουν να σκοράρουν απέναντι στην δυνατή άμυνα της Αγγλίας.

Τα «τρία λιοντάρια» έχουν ακόμη να αντιμετωπίσουν την Ανδόρρα, την Ουγγαρία, την Αλβανία και το Σαν Μαρίνο μέσα στο 2021, οπότε όπως μοιάζει φυσικό, θα ξεπεράσει το ρεκόρ της από το 1966 και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, γράφοντας ιστορία για τη χώρα.

 

 

Στράτος Μαρίνος