Μπουκάγιο Σάκα: Ο MVP απέναντι στην Ανδόρρα, «απάντησε» ιδανικά σε όσους τον κατηγόρησαν, επειδή δεν σημάδεψε την… άλλη γωνία στον τελικό!

Μπορεί η δυναμική και το μέγεθος της Ανδόρρας να μην προσφέρονται για ιδιαίτερα συμπεράσματα, όταν απέναντι της είχε την Αγγλία, των πολλών αστέρων και των αμέτρητων εκατομμυρίων της Premier League, όμως η εμφάνιση και η απάντηση του Μπουκάγιο Σάκα στους επικριτές που προέκυψαν μετά από το άστοχό του πέναλτι στον τελικό του EURO, αποδεικνύεται πιο ώριμη από ποτέ…

Μπουκάγιο Σάκα: Ο MVP απέναντι στην Ανδόρρα, «απάντησε» ιδανικά σε όσους τον κατηγόρησαν, επειδή δεν σημάδεψε την… άλλη γωνία στον τελικό!

Μπορεί να βρίσκεται μόλις στο 20o έτος της ηλικίας του, αλλά ο Μπουκάγιο Σάκα μόνο ανώριμος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ποδοσφαιρικά. Ο νεαρός επιθετικός της Άρσεναλ άλλωστε, βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Μικέλ Αρτέτα από πέρυσι, κλήθηκε στο έτος της ενηλικίωσής του από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στην αποστολή της χώρας του, ανέλαβε να εκτελέσει το τελευταίο πέναλτι του τελικού, αλλά αστόχησε.

Ή ήταν άτυχος… Δεν δύναται άλλωστε ένα «παιδί» 20 ετών να σταματήσει μία ολόκληρη «κατάρα» που κρατά για περισσότερο από έναν αιώνα, ακόμη και αν το τελευταίο παιχνίδι λαμβάνει χώρα στο «σπίτι» της. Η Αγγλία λοιπόν έχασε το EURO στα πέναλτι από την Ιταλία, και ο Μπουκάγιο Σάκα δέχθηκε μεγαλύτερη επίθεση από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό του που τον… έβαλε να το εκτελέσει.

Παρόλα αυτά, η απάντησή του αποδείχθηκε πιο ώριμη από ποτέ, κάνοντας και το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε στον εαυτό του, την ημέρα των γενεθλίων του! Ο Σάκα πέτυχε το τέταρτο και τελευταίο γκολ της Αγγλίας απέναντι στην Ανδόρρα (4-0), και «μοίρασε» τα άλλα δύο που επιτεύχθηκαν σε κανονική ροή αγώνα, από τον Τζέσι Λίνγκαρντ.

Στο πέναλτι-γκολ του Χάρι Κέιν δεν είχε καμία ανάδειξη, και το σφύριγμα της λήξης τον βρήκε αγκαλιά με το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή της αναμέτρησης, για τέταρτη φορά στην καριέρα του στα οκτώ ματς που έχει δώσει!

Ναι, η δυναμική του αντιπάλου δεν προσφέρεται για συμπεράσματα, αλλά ο Μπουκάγιο Σάκα απέδειξε πως μετά από ένα μεγάλο ψυχολογικό σοκ, στο πρώτο του ενενηντάλεπτο στο ίδιο γήπεδο, «κουβάλησε» τα «Τρία Λιοντάρια». Και θα το ξανακάνει!

Ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος νεαρός, που αποδεικνύεται πιο ώριμος ποδοσφαιρικά, ακόμη και από αυτούς που τον κατηγόρησαν, γιατί δεν διάλεξε την… άλλη γωνία!

Δημήτρης Μανάκος