Τα 40 γκολ του Κέιν, η προσπέραση στον Όουεν και το κυνήγι του Ρούνεϊ

Ο Χάρι Κέιν βρήκε ξανά δίχτυα με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας παίζοντας με αλλαγή στο τελευταίο ημίωρο της νίκης (4-0) επί της Ανδόρρας. Τρομερό σερί σε προκριματική φάση μεγάλης διοργάνωσης, στην 5η θέση των σκόρερ όλων των εποχών για τα «τρία λιοντάρια», πολύ πιο γρήγορος από τον Όουεν και με το βλέμμα στον Ρούνεϊ.  



Τα 40 γκολ του Κέιν, η προσπέραση στον Όουεν και το κυνήγι του Ρούνεϊ

Ο αρχηγός της Τότεναμ από τη στιγμή που πήρε την απόφαση να παραμείνει και φέτος στην ομάδα του προσπαθεί ν' αφήσει πίσω του όσα συνέβησαν μέσα στο καλοκαίρι, να ξεχάσει και την απογοήτευση της ήττας στον τελικό του Μουντιάλ από την Ιταλία και να φορτσάρει για να φορτώσει με γκολ τ' αντίπαλα δίχτυα.

Το απόγευμα της Κυριακής κι ενώ είχε καταφέρει να χριστεί σκόρερ και την περασμένη Πέμπτη στην ζόρικη αναμέτρηση με την Ουγγαρία λόγω της εχθρικής ατμόσφαιρας στην Puskas Arena, ο Χάρι Κέιν έγινε ο 5ος σκόρερ όλων των εποχών με τη φανέλα με το εθνόσημο.

Έφτασε στα 40 τέρματα εκτελώντας εύστοχα ένα πέναλτι που κέρδισε ο Μάουντ και κατάφερε να ισοβαθμήσει με τον Μάικλ Όουεν, φτάνοντας ωστόσο στην 40άρα κατά 26 παιχνίδια πιο γρήγορα!

Ο παλαίμαχος επιθετικός είχε χρειαστεί 89 αναμετρήσεις για την επίδοση αυτή, με τον Κέιν να τα καταφέρνει στα 63 ματς.

Πλέον, ο captain βλέπει την απόλυτη κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών για τα «τρία λιοντάρια», αφού, ο Γουέιν Ρούνεϊ απέχει μόλις 14 γκολ! Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε καταλάβει την κορυφή σκοράροντας 53 φορές και έχοντας ξεπεράσει τους Μπόμπι Τσάρλτον (49), Γκάρι Λίνεκερ (48) και Τζίμι Γκριβς (44).

 

 

Κώστας Ζάλιαρης