Το διήμερο των Εθνικών ομάδων που έκανε το αγγλικό ποδόσφαιρο και πάλι να διακριθεί!

Μπορεί η Πρέμιερ Λιγκ να μην βρέθηκε στις… οθόνες μας αυτή την εβδομάδα, όμως τα αστέρια του αγγλικού ποδοσφαίρου παραβρέθηκαν στα γήπεδα, εκπροσώπησαν τις Εθνικές τους ομάδες, και διακρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό, πέραν βεβαίως του εντυπωσιακού συνόλου του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.



Το διήμερο των Εθνικών ομάδων που έκανε το αγγλικό ποδόσφαιρο και πάλι να διακριθεί!

Η νίκη που πέτυχε η Αγγλία επί της Ουγγαρίας στην Πούσκας Αρένα αδιαμφισβήτητα είναι άξια αναφοράς. Το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο, βρήκε τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ και πέρασε με το ευρύ 4-0 από την έδρα μίας δυσκολοκατάβλητης ομάδας, που ηττήθηκε με τόσο «βαρύ» σκορ, για πρώτη φορά στην ιστορία της, σε αναμέτρηση που διεξάγεται για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ σκόραρε για πρώτη φορά, ύστερα από έναν χρόνο, σε εκτός έδρας ματς με την φανέλα των «Τριών Λιονταριών», ο Χάρι Κέιν πέτυχε το τρίτο του γκολ σε επίσημη αναμέτρηση, σε κάθε είδους διοργάνωση, την τρέχουσα χρονιά, ο Χάρι Μαγκουάιρ βρήκε δίχτυα για 5η φορά με την φανέλα της χώρας του (4η κεφαλιά), και ο Ντέκλαν Ράις «μάτωσε» την αντίπαλη εστία, μόλις για δεύτερη φορά με την Αγγλία, πιστοποιώντας πως το δίδυμο που συνθέτει με τον Κάλβιν Φίλιπς στην μεσαία γραμμή, έχει την δυνατότητα να συμβάλλει και στο επιθετικό κομμάτι για τα «Τρία Λιοντάρια».

Όλα αυτά διαδραματίστηκαν σε ένα «καυτό» γήπεδο, με την κατάσταση να ξεφεύγει και τους Ούγγρους οπαδούς να κατηγορούνται για ρατσιστικές επιθέσεις στον σκόρερ του πρώτου γκολ, την στιγμή που το αφιέρωνε στην Στέφι Κρεγκ, που «έφυγε» από την ζωή εξαιτίας του κορονοϊού, και στο νεαρό Τζούντ Μπέλιγχαμ, σε μία υπόθεση που διερευνά τα τελευταία εικοσιτετράωρα η FIFA.

Παρά ταύτα, δεν ήταν μόνο οι Άγγλοι που εκπροσώπησαν το αγγλικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη και τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όντας πλέον ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ξεπέρασε τα γκολ του Αλί Νταί, έδωσε τη νίκη στην Πορτογαλία και μπήκε στο ρεκόρ γκίνες, και ο Ρομέλου Λουκάκου επισκίασε τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που πετύχαινε το 13ο του γκολ σε 11 ματς, βρίσκοντας δίχτυα δις στο «διπλό» του Βελγίου απέναντι στην Εσθονία (2-5).

Παράλληλα, η Βόρεια Ιρλανδία είχε τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, όλους από το πρωτάθλημα της Championship στην εντυπωσιακή εκτός έδρας επικράτηση επί της Λιθουανίας με 4-1 (Μπάλαρντ, Γουάσινγκτον, Λάβερι και ΜακΝερ), ενώ και ο Μαρτίν Όντεγκααρντ ήταν θετικότατος ως εξτρέμ, που ξεκινούσε από δεξιά τις προσπάθειές του, στο 1-1 της Νορβηγίας με την Ολλανδία.

Στα αρνητικά, πιστώνεται η εμφάνιση της Σκωτίας απέναντι στην Δανία και η δίκαιη ήττα που υπέστη με 2-0, με τους Κίραν Τίρνι και Άντι Ρόμπερτσον στην βασική ενδεκάδα, καθώς η ομάδα του Κλαρκ ολοκλήρωσε το ενενηντάλεπτο με μόλις δύο εντός εστίας τελικές (καμία στο πρώτο μέρος) και 39% κατοχή μπάλας, αναδεικνύοντας βεβαίως και την διαφορά στην δυναμική μεταξύ των δύο χωρών!

Δημήτρης Μανάκος