Το Μάντσεστερ και το Λονδίνο έκαναν τις ακριβότερες μεταγραφές στον κόσμο!

Δεν ακούγεται περίεργο πως οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ έκαναν τις ακριβότερες μεταγραφές σε αυτό το μεταγραφικό παζάρι, με το Μάντσεστερ και το Λονδίνο να ευθύνονται για αυτές.



Το Μάντσεστερ και το Λονδίνο έκαναν τις ακριβότερες μεταγραφές στον κόσμο!

Άλλο ένα καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι έλαβε τέλος και πλέον οι σύλλογοι στην Αγγλία θα μπορούν να αποκτήσουν μόνο ελεύθερους παίκτες μέχρι και το χειμερινό παράθυρο.

Για ακόμη ένα καλοκαίρι, πρωταθλήτρια στις μεταγραφές ήταν η Πρέμιερ Λιγκ που ξόδεψε 1,1 δις λίρες για την απόκτηση παικτών, με τις Άρσεναλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι υπεύθυνες για τις ακριβότερες μεταγραφές στον κόσμο.

Άρσεναλ (165,5 εκατ. ευρώ)

Κι όμως η Άρσεναλ ήταν η ομάδα που ξόδεψε τα περισσότερα αυτό το καλοκαίρι, αποκτώντας, ανάμεσα σε άλλους, τους Μαρτίν Όντεγκααρντ (35 εκατ. ευρώ), Άαρον Ράμσντειλ (28 εκατ. ευρώ) και Μπεν Γουάιτ (58,5 εκατ. ευρώ), με τον Άγγλο στόπερ να αποτελεί και την πέμπτη ακριβότερη μεταγραφή σε αυτό το καλοκαίρι.

Μάντσεστερ Γιονάιτεντ (140 εκατ. ευρώ)

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έρχονται στη 2η θέση των ομάδων που ξόδεψαν τα περισσότερα καθώς απέκτησαν τον Ραφαέλ Βαράν (40 εκατ. ευρώ) και φυσικά έφεραν «σπίτι» τον Κριστιάνο Ρονάλντο έναντι 15 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, ο Τζέιντον Σάντσο αποτέλεσε την ακριβότερη μεταγραφή της Γιουνάιτεντ με 80 εκατ. ευρώ και την 3η ακριβότερη στον κόσμο.

Μάντσεστερ Σίτι (127,5 εκατ. ευρώ)

Κι όμως η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στην 3η θέση της σχετικής λίστας καθώς ενισχύθηκαν μόνο με τον νεαρό εξτρέμ Καΐκι (10 εκατ. ευρώ) και τον Τζακ Γκρίλις, την ακριβότερη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού, με τον Άγγλο να κοστίζει στους «πολίτες» 117,5 εκατ. ευρώ.

Τσέλσι (120 εκατ. ευρώ)

Στην 4η θέση με τις ομάδες που ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα αυτό το καλοκαίρι βρίσκεται η Τσέλσι, που κατάφερε να ενισχυθεί την τελευταία στιγμή της Deadline Day, αποκτώντας δανεικό από την Ατλέτικο Μαδρίτης, τον Σαούλ έναντι 5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, οι «μπλε» ήταν υπεύθυνοι για τη 2η ακριβότερη μεταγραφή του καλοκαιριού, με τον Ρομέλου Λουκάκου να έρχεται από την Ιταλία για 115, εκατ. ευρώ για να ταράξει τα νερά και τα δίχτυα της Πρέμιερ Λιγκ.

Στράτος Μαρίνος

Τα ποσά των μεταγραφών προέρχονται από το transfermarkt.com