Ντάνιελ Τζέιμς: Η «κλεισμένη» μεταγραφή στη Λιντς που ναυάγησε το 2019

Ο Ντάνιελ Τζέιμς είναι και επίσημα παίκτης της Λιντς Γιουνάιτεντ ολοκληρώνοντας αυτό που είχε αφήσει στη μέση η Σουόνσι τον Ιανουάριο του 2019.  



Ντάνιελ Τζέιμς: Η «κλεισμένη» μεταγραφή στη Λιντς που ναυάγησε το 2019

Ο Ντάνιελ Τζέιμς ανακοινώθηκε και επίσημα από τη Λιντς έναντι 28 εκατομμυρίων ευρώ και γίνεται ο πρώτος παίκτης που μεταγράφεται από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα «παγώνια» μετά τον Ντάνι Πιου το 2004.

Ο 23χρονος εξτρέμ θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Λιντς, την οποία είχε προβάρει και το 2019 όταν ακόμα αγωνιζόταν στη Σουόνσι. Την τελευταία στιγμή, η μεταγραφή χάλασε και η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα έχασε μέσα από τα χέρια της τον Ουαλό μεσοεπιθετικό.

Όπως έχει κάνει γνωστό και το ντοκιμαντέρ της ¶μαζον, Take Us Home: Leeds United documentary, ο Ντάνιελ Τζέιμς ήταν ο νούμερο «1» στόχος της Λιντς για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν 2018-2019 και έφτασε μία ανάσα από τη μεταγραφή του.

Ο τότε πρόεδρος της Σουόνσι, Χιου Τζένκινς, κυριολεκτικά ακύρωσε τη μεταγραφή ένα λεπτό πριν τη λήξη του μεταγραφικού παραθύρου με τον Τζέιμς, ο οποίος είχε περάσει τα ιατρικά και είχε ήδη υπογράψει το συμβόλαιό, του να επιστρέφει στην Ουαλία φανερά εκνευρισμένος και απογοητευμένος.

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός είχε μιλήσει για το «ναυάγιο» της μεταγραφής του και ανάμεσα σε άλλα δήλωσε:

«Έφτασα στο Έλαντ Ρόουντ στις 6 μ.μ, κάναμε όλες τις συνεντεύξεις, τις φωτογραφίες με τη φανέλα ενώ είχα περάσει τα ιατρικά. Μέχρι τις 9 μ.μ είχα υπογράψει όλα τα χαρτιά και έπρεπε να μιλήσουν απλά η Λιντς με τη Σουόνσι. Μόλις 15 λεπτά πριν τη λήξη του μεταγραφικού παραθύρου άρχισα να πιστεύω πως ίσως η μεταγραφή δεν μπορεί να γίνει.»

Πλέον ο νεαρός άσος μπορεί να τα αφήσει όλα πίσω του και να κοιτάξει το μέλλον, αυτό που τον βρίσκει και επίσημα στο Έλαντ Ρόουντ ως παίκτη της Λιντς.

 

 

Στράτος Μαρίνος