Το να αμύνεσαι είναι τέχνη και η Τσέλσι του Τούχελ το κάνει υπέροχα και έτσι μπορεί να πάρει τον τίτλο!

Έχοντας κρατήσει 32 φορές το μηδέν στην άμυνα, η Τσέλσι, από τη στιγμή που την ανέλαβε ο Τούχελ, αλλάζοντας πλήρως την εικόνα που διέθετε μέσα στο γήπεδο επί Λάμπαρντ, έγινε αποτελεσματική. Και αφού μπορεί να το κάνει για ένα ημίχρονο τόσο καλά όπως στο Άνφιλντ με 10 παίκτες τότε όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Το να αμύνεσαι είναι τέχνη και η Τσέλσι του Τούχελ το κάνει υπέροχα και έτσι μπορεί να πάρει τον τίτλο!

Η εξέλιξη της ομάδας του νοτιοδυτικού Λονδίνου υπό τον Τούχελ από τότε που διαδέχθηκε τον Φρανκ Λάμπαρντ τον Ιανουάριο ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακή και ο Γερμανός προπονητής έχει ήδη να δείξει το Champions League ως επιβράβευση συν το ευρωπαϊκό Super Cup, αλλά στόχος κακά τα ψέματα, είναι ο τίτλος στην Premier League. 

Που θα είναι ο πρώτος μετά το 2017, όταν ο Κόντε είχε οδηγήσει τους «μπλε» στην αποθέωση.

Όλα όσα παρουσιάστηκαν στο χορτάρι σε ένα απρόβλεπτα ξέφρενο ματς στο Άνφιλντ έδειξαν ότι αυτή η ομάδα της Τσέλσι έχει κάθε ευκαιρία να εκπληρώσει αυτή τη φιλοδοξία γιατί έχει αποκτήσει πάλι μέταλλο πρωταγωνίστριας!

Αυτό το παιχνίδι σήμαινε σαφώς πολλά και για τη Λίβερπουλ ως μια ευκαιρία να προκαλέσει ένα πλήγμα σε έναν άμεσο αντίπαλο.

Σε όλη τη διάρκεια του ματς ο Κλοπ το έζησε έντονα τόσο στο χαμένο βολέ του Τζόρνταν Χέντερσον από ασίστ του Αλεξάντερ - Άρνολντ βγαλμένη από την προπέρσινη σεζόν, αλλά και όταν το ένα σουτ μετά το άλλο στο δεύτερο ημίχρονο σταματούσαν πάνω στον εξαιρετικό Μεντί. 

Όσο και αν η Τσέλσι πιέστηκε κατάφερε και κράτησε τη Λίβερπουλ σε απόσταση από την εστία με έλεγχο, πειθαρχία και καθαρό μυαλό!

Η Τσέλσι έμοιαζε με πυγμάχο στα σχοινιά αφού χτυπήθηκε με δυνατή γροθιά μετά την ισοφάριση και την αποβολή και για πολλή ώρα στο δεύτερο ημίχρονο. 

Ωστόσο ο Τούχελ χρησιμοποίησε καλά τον πάγκο του έχοντας να αντιμετωπίσει και την απώλεια του Καντέ λόγω τραυματισμού.

Ο Τούχελ ενήργησε γρήγορα, στέλνοντας τον Τιάγκο Σίλβα στα 37 του να οργανώσει την άμυνα με την εμπειρία και τη λογική που τον έκαναν τόσο εξαιρετικό για τη Βραζιλία και την Παρί Σεν Ζερμέν.

Αυτό που ακολούθησε στα 25 πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ένα σεμινάριο στην αμυντική οργάνωση και πως να διατηρείς ηρεμία υπό πίεση, καθώς η Λίβερπουλ παίζοντας εξαιρετικά προσπαθούσε με διαφορετικούς τρόπους να νικήσει και η Τσέλσι να κρατήσει τον έναν βαθμό.

Το τέλος της ημέρας μπορεί να αφήνει μία πικρία στην Λίβερπουλ που δεν κέρδισε, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως εάν έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, ο Κλοπ θα μπορέσει να ξανακάνει την ομάδα του για την φετινή σεζόν, κανονική διεκδικήτρια του τίτλου. 

Όσο για την Τσέλσι με την προσθήκη του Λουκάκου ως αιχμή του δόρατος που μπορεί να εκμεταλλευτεί τις πιθανότητες που χάθηκαν πολύ συχνά την περασμένη σεζόν, είναι αρκετά κοντά να γίνει πλήρες το πακέτο. 

Εάν μάλιστα προσθέσει τελικά και τον Κουντέ στο ρόστερ της, τότε για εμένα γίνεται (με διαφορά) απόλυτο φαβορί για να πάρει το πρωτάθλημα στη φετινή χρονιά ακριβώς επειδή κυρίως ξέρει να υπερασπιστεί σκορ με αυτόν τον τρόπο!