Τόσο κακή Άρσεναλ, 68 χρόνια μετά... (vid)

Η Άρσεναλ έμεινε δίχως βαθμούς στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος, διασύρθηκε από την Μάντσεστερ Σίτι με το τελικό 5-0, δεν έχει πετύχει γκολ σε 270 λεπτά ποδοσφαίρου και η ιστορία καταγράφει πως κάτι αντίστοιχο συνέβη για πρώτη φορά μετά από 68 χρόνια.  



Τόσο κακή Άρσεναλ, 68 χρόνια μετά... (vid)

Οι «κανονιέρηδες» είδαν οπαδούς τους ν' αποχωρούν από το Etihad από το 35ο λεπτό όταν πλέον το σκορ ήταν ήδη στο 2-0 και ο Τζάκα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για πολύ άσχημο μαρκάρισμα στον Κανσέλο.

Μάλιστα, όταν ο Ρόδρι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0, ο κόσμος της Άρσεναλ πανηγύρισε, τη στιγμή που η ομάδα διαλυόταν στο χορτάρι.

Το τελικό 5-0 αποτελεί την πρώτη τόσο μεγάλη ήττα της Άρσεναλ στο πρωτάθλημα μετά τον Μάρτη του 2014 όταν τότε η Τσέλσι είχε φτάσει στο 6-0 κόντρα στους συμπολίτες της.

Παράλληλα, το γεγονός πως οι «κανονιέρηδες» δεν έχουν σκοράρει στα τρία πρώτα ματς της σεζόν στο πρωτάθλημα είναι κάτι που συμβαίνει ξανά έπειτα από την μακρινή αγωνιστική περίοδο 1953-1954!

Όσον αφορά τις τρεις ήττες στα τρία πρώτα εναρκτήρια παιχνίδια του πρωταθλήματος, είναι κάτι που το κλαμπ το επαναλαμβάνει μετά την ποδοσφαιρική χρονιά 1954-1955. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης