Οι εκκρεμότητες του Big-6 πριν το φινάλε των μεταγραφών!

Το τέλος του μεταγραφικού παραθύρου είναι πολύ κοντά και οι ομάδες του Big-6 δεν έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους στο θέμα των μεταγραφών και των ανανεώσεων. 



Οι εκκρεμότητες του Big-6 πριν το φινάλε των μεταγραφών!

Μέχρι τις 31 Αυγούστου έχουν περιθώριο οι ομάδες να πραγματοποιήσουν τις τελευταίες τους μεταγραφές και με την ημερομηνία αυτή να πλησιάζει, οι σύλλογοι του Big-6 δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, αφήνοντας εκκρεμότητες σε μεταγραφικά ζητήματα.

Άρσεναλ

Οι «κανονιέρηδες» βρίσκονται σε μία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Υπάρχουν παίκτες που βρίσκονται στον πάγο και σίγουρα πρέπει να αποχωρήσουν από την ομάδα όπως, ο Σέντριτς Σοάρες και ο Σέαντ Κολάσινατς. Την ίδια ώρα, η Άρσεναλ περιμένει πρόταση από την Κρίσταλ Πάλας για τον νεαρό Έντι Ενκετιά και σε περίπτωση που ο Άγγλος επιθετικός αποχωρήσει, τότε η ομάδα θα μπορέσει να κινηθεί για ένα φορ με συχνότερη επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.

Λίβερπουλ

Ίσως είναι η πιο έτοιμη ομάδα για τη νέα σεζόν. Οι «κόκκινοι» δεν έκαναν πολλές μεταγραφές, αφού έφεραν μόνο τον Ιμπραχίμα Κονατέ, ωστόσο είχαν αρκετές επιστροφές βασικών ποδοσφαιριστών, όπως οι Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και Τζο Γκόμεζ. Ίσως να υπήρχε ανάγκη για μία προσθήκη που θα κάλυπτε το κενό του Βαϊνάλντουμ, όμως οι επιλογές του Κλοπ σε εκείνη τη θέση είναι αρκετά ελπιδοφόρες, με τους Τιάγκο, Οξ και Κεϊτά να είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Στοχευμένο μεταγραφικό σχεδιασμό είχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ολοκλήρωσε τις μεταγραφές των Τζέιντον Σάντσο και Ραφαέλ Βαράν, αποκτώντας τον τίτλο του «διεκδικητή» του πρωταθλήματος. Μοιάζει πλήρης σε αρκετές θέσεις ωστόσο η θέση του επιθετικού μοιάζει λίγο «ρηχή». Με τον Καβάνι στα 34 του χρόνια και τον Μαρσιάλ να μην διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας του, το βάρος πέφτει στον 19χρονμο Μέισον Γκρίνγουντ, ο οποίος βέβαια έχει δείξει τρομερά σημάδια βελτίωσης υπό τις οδηγίες του Σόλσκιερ. Ο χρόνος θα δείξει.

Μάντσεστερ Σίτι

Πήρε τον Γκρίλις, δημιουργώντας χαμό στην Αγγλία και για ακόμη μία χρονιά είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Το βάθος του πάγκου της τρομάζει καθώς υπάρχουν λύσεις για όλες τις θέσεις, ακόμη και για το αριστερό άκρο της άμυνας, εκεί που ο Μεντί δεν έχει καταφέρει να φανεί αντάξιος των προσδοκιών. Στο ζήτημα του επιθετικού, η Τότεναμ «έριξε άκυρο» για Κέιν και πλέον μένει ανοικτό μόνο το θέμα του Κριστιάνο Ρονάλντο, σε μία μεταγραφή που αν πραγματοποιηθεί, μπορεί να ταρακουνήσει ακόμα περισσότερο το Νησί.

Τότεναμ

Κράτησε τον Κέιν και βγήκε από μία πολύ δύσκολη θέση. Το ξεκίνημά της στη σεζόν είναι ιδανικό, με τον Νούνο Εσπιρίτο Σάντο να έχει προσαρμόσει την ομάδα στα «θέλω» του. Ωστόσο, βρίσκεται στην ίδια φάση με την Άρσεναλ. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες στον πάγο, με τους Τανγκάι Εντομπελέ και Σέρζ Οριέ να βρίσκονται στην έξοδο και αν βρεθούν οι κατάλληλοι αγοραστές, τότε θα μπορέσει να ενισχυθεί σε θέσεις όπως το δεξί μπακ ή έναν πολυθεσίτη στο κέντρο έτσι ώστε να γεμίσει τον πάγκο της με ποιοτικές λύσεις.

Τσέλσι

Ίσως η ομάδα με τις καλύτερες κινήσεις σε αυτό το μεταγραφικό παζάρι. Κατάφερε και πήρε τον Ρομελού Λουκάκου χωρίς να ξοδέψει πολλά χρήματα, αφού πούλησε παίκτες του ροτέισον που δεν χρειαζόταν. Πλέον βρίσκεται πολύ κοντά και στην απόκτηση του Ζιλ Κουντέ από τη Σεβίλλη για να ενισχύσει το κέντρο της άμυνας, την ώρα που ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για ανανεώσεις βασικών παικτών όπως ο Καντέ και ο Ζορζίνιο. Μαζί με την Σίτι είναι οι βασικές διεκδικήτριες του φετινού τίτλου και αν ο Τούχελ εμφανίσει μία ομάδα σαν την περυσινή, τότε μπορεί να μην έχει ανταγωνιστή στις εγχώριες διοργανώσεις.

Στράτος Μαρίνος