Η FIFA απειλεί με ban τις ομάδες που δεν θα αφήσουν τους παίκτες τους να αγωνιστούν με τις εθνικές ομάδες

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στη Μεγάλη Βρετανία έχουν φέρει τα πάνω κάτω στη λίγκα, με τις ομάδες να απαγορεύουν στους παίκτες τους να αγωνιστούν με το εθνόσημο σε χώρες που βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη της πανδημίας και τη FIFA να απειλεί με 5ημερο αποκλεισμό.



Η FIFA απειλεί με ban τις ομάδες που δεν θα αφήσουν τους παίκτες τους να αγωνιστούν με τις εθνικές ομάδες

Η κατάσταση με τον Covid-19 στη Μεγάλη Βρετανία έχει άμεσες συνέπειες και στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, με κοινή απόφαση, θα απαγορεύσουν στους παίκτες που αγωνίζονται σε χώρες της κόκκινης ζώνης της πανδημίας όπως η Αίγυπτος και η Βραζιλία.

Σύλλογοι όπως η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι έχουν ήδη ξεκαθαρίσει πως δεν θα αφήσουν τα αστέρια τους να ταξιδέψουν στη Βραζιλία, ούτε και τον Σαλάχ στην Αίγυπτο.

Ωστόσο, αυτή η απόφαση δεν αρέσει στη FIFA που θέλει να μεσολαβήσει στις συζητήσεις ανάμεσα στους συλλόγους, την εθνική ομοσπονδία και την κυβέρνηση έτσι ώστε να βρεθεί μία λύση που τους εξυπηρετεί όλους.

Υπενθυμίζεται πως στο Euro 2020 και στους αγώνες των εθνικών ομάδων την περασμένη σεζόν, η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας ψήφισε την εξαίρεση των ποδοσφαιριστών από την καραντίνα, μετά την επιστροφή τους από χώρες της κόκκινης ζώνης.

Αυτή τη φορά δεν συμβαίνει το ίδιο και οι παίκτες θα πρέπει να μπαίνουν σε 10ημερη καραντίνα όταν επιστρέφουν στο Νησί. Η FIFA σε περίπτωση που δεν βρει μία συναινετική λύση με όλες τις πλευρές τότε θα «μοιράσει» 5ημερα ban στους ποδοσφαιριστές που θα παραμείνουν στην Αγγλία παρά την κλήση τους από τις εθνικές τους ομάδες.

Στράτος Μαρίνος