Ο Φαν Ντάικ είναι... άχαστος στο «Άνφιλντ»! (pic)

Ακόμα ένα ματς εντός έδρας στην Πρέμιερ Λιγκ, ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα για τη Λίβερπουλ και τον Βέρτζιλ Φαν Ντάικ. Άχαστος ο Ολλανδός μπροστά στο κοινό των «κόκκινων», τρομερά υψηλό το ποσοστό επιτυχίας στο «Άνφιλντ».  



Ο Φαν Ντάικ είναι... άχαστος στο «Άνφιλντ»! (pic)

Ο VvD έλειψε πάρα πολύ από τη Λίβερπουλ την περασμένη αγωνιστική περίοδο όταν τον Οκτώβρη του 2020 υπέστη ρήξη χιαστού και έχασε ολόκληρη την ποδοσφαιρική χρονιά, αποφασίζοντας να μην πάει και στο Euro προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμος φέτος.

Και ήδη κάνει τη διαφορά, με τη Λίβερπουλ να έχει διατηρήσει clean sheet στα πρώτα δυο παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος κόντρα σε Νόριτς και Μπέρνλι, αν και έχει παίξει το ρόλο του και ο Άλισον στη διατήρηση της ανέπαφης εστίας.

Ο Φαν Ντάικ μετά και το 2-0 επί των clarets το μεσημέρι του Σαββάτου στο «Άνφιλντ», κατάφερε να φτάσει στα 48 ματς πρωταθλήματος εντός έδρας δίχως ήττα.

Πιο συγκεκριμένα έχει πανηγυρίσει 43 νίκες, έχει 5 ισοπαλίες, έχει 23 clean sheets σε αυτή την επίδοση, 33 γκολ παθητικό, ενώ, έχει πετύχει κι εκείνος 7 τέρματα.

Το ποσοστό επιτυχίας του φτάνει στο 89,6%! Είναι ο μοναδικός στο κορυφαίο πρωτάθλημα με τόσα πολλά εντός έδρας ματς δίχως ήττα με μια ομάδα στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας, μετά τον Λι Σαρπ που είχε φτάσει στα 59 παιχνίδια αήττητος με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης