Ο Τσιμίκας και η καρδιά του λιονταριού... (pics & vids)

Ο κόσμος της Λίβερπουλ αρχίζει και τον λατρεύει. Ο Τσιμίκας δείχνει ικανότατος ν' ανταπεξέλθει στο κορυφαίο επίπεδο. Ακόμα κι αν σύντομα ξαναβρεθεί στον πάγκο λόγω του Άντι Ρόμπερτσον, ο Έλληνας με την καρδιά λιονταριού, όπως τον αποκαλούν πλέον οι Άγγλοι, έδειξε ότι η Λίβερπουλ μπορεί να στηριχθεί πάνω του και ο Κλοπ είναι πέρα ως πέρα δικαιωμένος...  



Ο Τσιμίκας και η καρδιά του λιονταριού... (pics & vids)

Ο Κώστας Τσιμίκας στην προετοιμασία εντυπωσίασε. Έδειξε γιατί τον πρώτο χρόνο της παρουσίας του στους «κόκκινους» έπρεπε πραγματικά να δουλέψει πολύ και να κάνει υπομονή μέχρι να φτάσει η στιγμή του.

Τώρα, κερδίζει τις ευκαιρίες που δικαιούται και εννοείται πως ευνοήθηκε και από τον τραυματισμό του βιονικού, Άντι Ρόμπερτσον.

Θετικότατος στην πρεμιέρα απέναντι στη Νόριτς, ουσιαστικός, εντυπωσιακός και με την πρώτη ασίστ της καριέρας του στην Πρέμιερ Λιγκ, στο ματς κόντρα στην Μπέρνλι.

Απόλαυσε και με το παραπάνω το γεμάτο «Άνφιλντ» και αυτό το ιστορικό γήπεδο τον αποθέωσε όταν βγήκε με αλλαγή στις καθυστερήσεις, χειροκροτώντας τον παρατεταμένα.

Ο Κώστας Τσιμίκας είχε 75% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του, είχε 4/9 γεμίσματα με επιτυχία, έφτιαξε 4 φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία, είχε φυσικά την ασίστ στο γκολ του Ζότα, είχε 7/12 επιτυχημένες μονομαχίες εδάφους και 2/3 στον αέρα, ενώ, έκανε και 3 απομακρύνσεις της μπάλας.

«Δίχως εκείνον και την ενέργειά του στο πρώτο γκολ, δεν θα ήταν αυτή η κατάληξη της φάσης. Ήταν πολύ καλός» ανέφερε ο Γιούργκεν Κλοπ για τον «Τσίμι» που κέρδισε λίγο παραπάνω το κοινό της Λίβερπουλ και με τη φάση όπου παρά το γεγονός πως έπεσε στο έδαφος κράτησε τον έλεγχο της μπάλας και συνέχισε την προσπάθεια.

Ο Άντι Ρόμπερτσον σίγουρα θα έχει λόγους να πιέσει τον εαυτό του πολύ περισσότερο βλέποντας αυτό τον «Τσίμι» και ο Κλοπ θα έχει συνεχώς λόγους να χαμογελάει που βλέπει τον Έλληνα αριστερό μπακ να τον δικαιώνει για την απόφασή του να τον παραχωρήσει το φετινό καλοκαίρι...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης