Διαγνώστηκε με άνοια ο Ντένις Λο...

Ο Ντένις Λο έγινε ακόμα ένας θρύλος του ποδοσφαίρου που δυστυχώς έρχεται αντιμέτωπος με την άνοια, όπως έγινε γνωστό για τον 81χρονο που έγραψε μοναδική ιστορία με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...



Διαγνώστηκε με άνοια ο Ντένις Λο...

Το θέμα της άνοιας συνεχώς παρουσιάζει όλο και περισσότερες δυσάρεστες εξελίξεις, όσο κι αν το αγγλικό ποδόσφαιρο στη σύγχρονη εποχή έχει προσπαθήσει να πάρει μέτρα και να περιορίσει όσο δύναται τις επαφές της μπάλας με το κεφάλι. 

Ο Ντένις Λο, εκ των πιο θρυλικών παικτών που έχουν περάσει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο μοναδικός που έχει δυο αγάλματα προς τιμήν τους έξω από το «Ολντ Τράφορντ» και φυσικά ένας εκ των μελών της «Αγίας Τριάδας» μαζί με τους Τζορτζ Μπεστ και Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, ταλαιπωρείται από άνοια. 

Μάλιστα, ο Μπόμπι Τσάρλτον διαγνώστηκε κι εκείνος με άνοια στα τέλη του 2020...

Ο Ντένις Λο σε 404 εμφανίσεις με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» είχε σκοράρει 237 φορές, πανηγύρισε δυο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, του πιστώνεται μέρος της επιτυχίας του ευρωπαϊκού τροπαίου του 1968 και το 1964 είχε κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα. 

Φυσικά, ήταν ο μεγάλος και μοιραίος πρωταγωνιστής στον υποβιβασμό της Γιουνάιτεντ με το γκολ που είχε σημειώσει με τακουνάκι φορώντας τη φανέλα της Σίτι, το 1974... 

Κώστας Ζάλιαρης