Η ζωή μετά τον Γκρίλις στην Άστον Βίλα…

Δύσκολη αναμένεται η επόμενη ημέρα της Άστον Βίλα, δίχως τον Τζακ Γκρίλις, με το Ντιν Σμιθ να καλείται να διαχειριστεί μία… άγνωστη για την Βίλα κατάσταση, η οποία δεν ξεκίνησε, όπως αναμενόταν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Η ζωή μετά τον Γκρίλις στην Άστον Βίλα…

Πρόκειται σαφώς για μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Μία δύσκολη περίοδο για την Άστον Βίλα, η οποία για πρώτη φορά έπειτα από μία δεκαετία, ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, δίχως τον Τζακ Γκρίλις στις τάξεις της.

Ο Άγγλος, τέως αρχηγός της, αποχώρησε για την Μάντσεστερ Σίτι, η μεταγραφή του αποτέλεσε ρεκόρ στο «Νησί» και ο Ντιν Σμιθ πλέον καλείται να ατενίσει την επόμενη ημέρα, αφαιρώντας από το μυαλό του τον ποιοτικότερό ποδοσφαιριστή που διέθετε στο ρόστερ του.

Κάθε αρχή και δύσκολη. Αυτό χαρακτηρίζει την πρεμιέρα της ομάδας από το Μπέρμιγχαμ στην Premier League, καθώς η Γουότφορντ, αν και σηματοδότησε την επιστροφή της, δεν έμοιαζε σε καμία περίπτωση, με μία ομάδα που πέρυσι αγωνιζόταν στην Championship.

Κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ», προηγήθηκε με 3-0 και… όταν οι φιλοξενούμενοι «αφυπνίστηκαν» ήταν αργά. Το τελικό 3-2 κρίνεται απόλυτα δίκαιο, αλλά το θετικότερο νέο για την Άστον Βίλα, ήταν το πέναλτι-γκολ του Ινγκς, ο οποίος θα κληθεί μαζί με τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της, Γουότκινς να σηκώσουν το βάρος της επιθετικής λειτουργίας.

Σε αυτό το δύσκολο έργο όμως, δεν είναι μόνοι τους. Ο Εμιλιάνο Μπουεντία βρίσκεται στο «Βίλα Παρκ», η Νόριτς πούλησε τον εντυπωσιακό Αργεντίνο στους Βίλανς έναντι 25 εκατομμυρίων λιρών, και πλέον ο ποδοσφαιριστής καλείται να προσαρμοστεί στις συνθήκες της Premier League.

Να αντιληφθεί άμεσα πως η μπάλα δεν θα περνάει σε τόσο μεγάλο βαθμό από τα πόδια του, και πως ο χρόνος αντίδρασης που θα διαθέτει προκειμένου να δημιουργήσει, θα είναι σαφώς μικρότερος από αυτόν που είχε συνηθίσει, αναλογικά με τα δεδομένα που βίωνε στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Αν μάλιστα σε όλα αυτά προστεθεί και ο τρόπος παιχνιδιού της Άστον Βίλα, ο οποίος βασίζεται κυρίως σε αντεπιθέσεις, αντιλαμβάνεται κανείς πως πρωταρχικός στόχος του Μπουεντία, είναι να προσθέσει στο παιχνίδι του και το κομμάτι της τακτικής…

Όταν όλα αυτά γίνουν πράξη, η προσαρμογή του θα είναι ευκολότερη και η Άστον Βίλα δεδομένα θα βελτιωθεί. Οι επιθετικές της αρετές άλλωστε είναι δεδομένες, ενώ η απουσία του Γκρίλις οφείλει να λησμονηθεί όσο το δυνατό ταχύτερα, μιας και το παρελθόν… μένει εκεί, και το μέλλον πρέπει να «χτιστεί» με την υπάρχουσα πρώτη ύλη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η βελτίωση δεν θα αργήσει να έρθει στο Βίλα Παρκ. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι, ο Ντιν Σμιθ να συνειδητοποιήσει πως αν κοιτάξει γύρω του, ο πρώην αρχηγός της νυν ομάδας του δεν θα βρίσκεται εκεί…