Αν η Σίτι θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να γίνει… Γιουνάιτεντ!

Με το «αριστερό» ξεκίνησε η μάχη για την υπεράσπιση του τίτλου του πρωταθλητή για τη Μάντσεστερ Σίτι που αν θέλει να έχει ελπίδες για να κατακτήσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να μιμηθεί τα κατορθώματα της συμπολίτισσας Γιουνάιτεντ.



Αν η Σίτι θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να γίνει… Γιουνάιτεντ!

Με ήττα και απογοητευτική εμφάνιση ξεκίνησε η Σίτι την προσπάθειά της για να κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του πρωταθλητή αφού δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Τότεναμ.

Η ακριβότερη εντεκάδα στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 και θα συνεχίσει στο πρωτάθλημα με μειονέκτημα από τους βασικούς ανταγωνιστές της , Τσέλσι, Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ που νίκησαν εύκολα στους δικούς τους αγώνες.

Ωστόσο, ο δρόμος είναι μακρύς μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος και υπάρχει χρόνος και τρόπος για να καθίσουν και πάλι οι «πολίτες» στον θρόνο του πρωταθλητή. Βέβαια για να το καταφέρουν αυτό θα πρέπει να μάθουν από τη συμπολίτισσα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς αυτή είναι η μοναδική ομάδα σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ που κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα έχοντας χάσει στο εναρκτήριο παιχνίδι τους στη σεζόν.

Μάλιστα το έχουν καταφέρει, όχι μία, αλλά τρεις φορές, τις σεζόν 1992-1993 με 10 βαθμούς διαφορά, το 1995-1996 με 4 βαθμούς διαφορά και το 2012-2013 με 11 βαθμούς διαφορά και πάντα με το θρύλο της προπονητικής στο τιμόνι που ακούει στο όνομα Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

 

Στράτος Μαρίνος