Η ευκαιρία στη Λίβερπουλ που ο Greek scouser Τσιμίκας πρέπει να αρπάξει από τα μαλλιά!

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ τον έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και πολύ δε περισσότερο από την ώρα που στο λογαριασμό του στα social media, έβαλε ως hashtag το Greek scouser. Ο Κωστας Τσιμίκας είναι έτοιμος να κάνει απέναντι στη Νόριτς το ντεμπούτο του στην Premier League αποφασισμένος να αρπάξει την ευκαιρία. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Η ευκαιρία στη Λίβερπουλ που ο Greek scouser Τσιμίκας πρέπει να αρπάξει από τα μαλλιά!

Στο ξεκίνημα του καλοκαιριού υπήρχαν φήμες πως θα φύγει από το Άνφιλντ και η Νάπολι ήταν μία από τις ομάδες που είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της να τον αποκτήσει.

Ο ίδιος όμως ήταν βέβαιος ότι θα μείνει και όχι μόνο αυτό αλλά θα είναι έτοιμος να αρπάξει από τα μαλλιά την όποια ευκαιρία θα μπορούσε να δοθεί για να αποδείξει πως αξίζει αυτή την μεταγραφή. Και έτσι έγινε.

Με εξαιρετικές παρουσίες μέχρι τώρα στα φιλικά παιχνίδια, ο Κώστας Τσιμίκας έχοντας δημιουργήσει δυο γκολ για τον Σαντιό Μανέ και ένα για τον Φιρμίνο αισθάνεται έτοιμος να μπει στην αρχική ενδεκάδα εναντίον της Νόριτς εκτός έδρας το Σάββατο.

Στο τέλος της περασμένης περιόδου από τον Απρίλιο και μετά, όλο και περισσότερο το προπονητικό τιμ της Λίβερπουλ έβλεπε τον Τσιμίκα να ανεβάζει στροφές.

Ακόμα και εκείνα τα λίγα λεπτά εναντίον της Μπέρνλι τον Μάιο όπου η Λίβερπουλ εξασφάλιζε την παρουσία της στην τετράδα, σημειολογικά είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η αγκαλιά του Κλοπ προς τον Έλληνα μπακ ήταν αληθινά στοργική.

Δεν ήρθε άλλωστε τυχαία η απόκτησή του πέρυσι το καλοκαίρι με σχεδόν 12 εκατομμύρια λιρες.

«Η Λίβερπουλ έκανε σίγουρα την προεργασία της πριν τραβήξει τη σκανδάλη για τη μεταγραφή του Τσιμίκα» έγραψε ο James Pearce στην ιστοσελίδα The Athletic γράφοντας ένα εγκώμιο για τον Έλληνα διεθνή μπακ και τις εμφανίσεις του στα καλοκαιρινά φιλικά!

Σημειώνει πως η επιλογή του πέρσι το καλοκαίρι έγινε από μια λίστα τριών ποδοσφαιριστών που περιλάμβανε επίσης τον Τζάμαλ Λιούις της Νόριτς, ο οποίος κατέληξε στην Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ για 15 εκατομμύρια λίρες τον Σεπτέμβριο και τον Σέρχιο Ρεγκιλόν της Ρεάλ Μαδρίτης που πήγε στην Τότεναμ αφού μετακόμισε στο Βόρειο Λονδίνο με 27 εκατομμύρια λίρες τον ίδιο μήνα.

Το τμήμα σκάουτινγκ του συλλόγου είχε παρακολουθήσει στενά την πρόοδο του Τσιμίκα από την περίοδο δανεισμού του από τον Ολυμπιακό το 2017-18 στη Willem στην Ολλανδία.

Και συνεχιζοντας ο Pearce εξηγει: «Ο Τσιμίκας πραγματικά ήρθε στο προσκήνιο με τις εμφανίσεις του για τον Ολυμπιακό στο Champions League το 2019-20 και ο αθλητικός διευθυντής Μάικλ Έντουαρντς έπρεπε να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει το ενδιαφέρον της Λέστερ Σίτι και της Σεβίλλης για να ολοκληρωθεί η συμφωνία τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Κλοπ λάτρεψε την προθυμία του Τσιμίκα να αγκαλιάσει την πρόκληση να ανταγωνιστεί τον Ρόμπερτσον για αγωνιστικό χρόνο και τώρα έχει την ευκαιρία να δείξει πραγματικά τι μπορεί να κάνει. Το σωστό timing!».

Δεν είναι καθόλου εύκολο να αντικαταστήσεις ένα αναντικατάστατο όπως είναι ο Ρόμπερτσον για την Λίβερπουλ. Ο ίδιος ο Τσιμίκας τον χαρακτηρίζει τον καλύτερο αριστερό μπακ στον κόσμο και δεν έχει μείνει εκτος ενδεκάδας για τη Λίβερπουλ στον πρωτάθλημα από τον Ιούνιο του 2020!

Όταν έκανε επανέναρξη το πρωτάθλημα μετά την διακοπή για τον κορονοϊό, με την ισοπαλία της Λίβερπουλ εκτός έδρας με την Έβερτον. Από τότε Ρόμπερτσον έπαιξε όλα τα ματς με εξαίρεση μερικά λεπτά, εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπέρνλι , όπου τον αντικατέστησε ο Τσιμίκας.

Μιλάμε για ένα βιονικό ποδοσφαιριστή, που δεν έλειψε ούτε από τα ματς της εθνικής Σκωτίας σε όλο αυτό το διάστημα συμπεριλαμβανομένου και του EURO.

Η ατυχία του λοιπόν να τραυματιστεί στο παιχνίδι εναντίον της Μπιλμπάο, αφενός καρδιοχτύπησε τους φίλους της Λίβερπουλ αφετέρου δίνει μία ευκαιρία στον Κώστα.

Ευτυχώς ο τραυματισμός είναι πολύ λιγότερο σοβαρός από αυτό που αρχικά εκτιμήθηκε και θα λείψει περίπου μερικές εβδομάδες έως τα μέσα, το πολύ τα τέλη, Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το διάστημα, εάν μπορέσει να ανταποκριθεί ο Τσιμίκας στις απαιτήσεις, θα αγωνιστεί εναντίον της Νόριτς, της Μπέρνλι και της Τσέλσι στο Άνφιλντ καθώς και εκτός έδρας αμέσως μετά την διακοπή των εθνικών ομάδων εναντίον της Λιντς.

Εκείνο που εκτίμησαν οι πάντες μέσα στην ομάδα είναι το ποσο πολύ προσπάθησε ο Έλληνας άσος να προσαρμοστεί!

Πόσο γρήγορα βελτίωσε τα αγγλικά του προσπαθώντας να συνεννοηθεί με όλους, ακόμα και στην δύσκολη τοπική διάλεκτο των scousers, το πως δεν τα παρατάει μετά τις ατυχίες και πως κατάφερε να γίνει μερος των αποδυτηρίων!

Το χειροκρότημα του κόσμου προς το πρόσωπό του όταν αντικαταστάθηκε εναντίον της Οσασούνα δείχνει το μέγεθος του πόσο μακριά έχει πάει αυτό τον ένα χρόνο.

Μπροστά του τώρα έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και το στυλ παιχνιδιού του τώρα που έχει καταλάβει και ο ίδιος τι ακριβώς ζητάει ο Κλοπ, είναι αυτό που μπορεί να τον κάνει να γίνει αληθινά μέλος της ομάδας και όχι απλώς ένα κομμάτι του ρόστερ!

Έχει τις δυνατότητες και τις ικανότητες να το πετύχει!