Λουκάκου: Γίνεται η ακριβότερη πώληση του ιταλικού ποδοσφαίρου

Πέρα από την ακριβότερη μεταγραφή στα χρονικά της Τσέλσι, ο Ρομέλου Λουκάκου εφόσον ολοκληρωθεί και τυπικά η επιστροφή του στους «μπλε», θα γίνει και η ακριβότερη πώληση που έχει σημειωθεί ποτέ στο ιταλικό ποδόσφαιρο.  



Λουκάκου: Γίνεται η ακριβότερη πώληση του ιταλικού ποδοσφαίρου

Τα τρομερά πράγματα που έκανε ο Big Rom με τη φανέλα της Ίντερ και η βοήθεια που παρείχε στην ομάδα του Αντόνιο Κόντε για να επιστρέψει στην κορυφή της Serie A, έκανε τους «μπλε» του Ρομάν Αμπράμοβιτς να τον πάρουν πίσω και να δουν στις ικανότητες του Βέλγου όλα εκείνα τα γκολ που θα επιτρέψουν στο κλαμπ να διεκδικήσει την Premier League.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ρώσος μεγιστάνας βγάζει από τα ταμεία της ομάδας του το ποσό των 98 εκατομμυρίων λιρών για την μεγάλη μεταγραφή, με τον Λουκάκου να γίνεται η ακριβότερη απόκτηση στα χρονικά του λονδρέζικου συλλόγου.

Παράλληλα, γίνεται και η ακριβότερη πώληση του ιταλικού ποδοσφαίρου, αφού, ξεπερνά τα 89 εκατομμύρια της Γιουνάιτεντ προς την Γιουβέντους για τον Πολ Πογκμπά από το 2016, τα 76 εκατομμύρια λίρες της Γιουβέντους προς τη Νάπολι για τον Γκονζάλο Ιγουαΐν το ίδιο έτος και φυσικά τα 57 εκατομμύρια της Μπαρτσελόνα προς την Ίντερ για να πάρει τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς το 2009.

Υπάρχει επίσης η μεταγραφή του Κακά από τη Μίλαν στη Ρεάλ που κόστισε 56 εκατομμύρια λίρες, η πρόσφατη μετακίνηση του Χακίμι από την Ίντερ προς την Παρί έναντι 60 εκατομμυρίων, η μεταγραφή του Ζοάο Κανσέλο από την Γιουβέντους στη Σίτι με το ίδιο ποσό, τα 58 εκατομμύρια της Παρί προς τη Νάπολι για τον Καβάνι το 2013 και τα 56 εκατομμύρια της Λίβερπουλ προς τη Ρόμα για τον Άλισον.

Κώστας Ζάλιαρης