Οι «νέοι» της Πρέμιερ Λιγκ που πρωταγωνιστούν στην προετοιμασία

Όλοι οι παίκτες δεν έχουν κλείσει ακόμη το 20ο έτος της ηλικίας τους ωστόσο αυτό δεν τους σταματάει από το να κάνουν τρομερά πράγματα μέσα στο γήπεδο και να λάμπουν ανάμεσα στους υπόλοιπους αστέρες.  



Οι «νέοι» της Πρέμιερ Λιγκ που πρωταγωνιστούν στην προετοιμασία

Η καλοκαιρινή προετοιμασία είναι μία περίοδος που οι προπονητές θέλουν να επαναφέρουν τους παίκτες τους σε μία ποδοσφαιρική καθημερινότητα και να βγάλουν από το μυαλό τους τις διακοπές. Αρκετές φορές, χρόνο συμμετοχής σε φιλικά παιχνίδια παίρνουν και οι παίκτες από τις ακαδημίες της ομάδας που θέλουν να αποδείξουν πως μπορούν να σταθούν στο υψηλότερο επίπεδο.

Στην Πρέμιερ Λιγκ, αυτό συμβαίνει σε αρκετές ομάδες καθώς δεν ήταν λίγοι οι παίκτες που πήραν εκτεταμένη άδεια λόγω της συμμετοχής τους στο Euro 2020. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δούμε πολλά νέα παιδιά που θέλουν να δείξουν στους προπονητές τους ότι αξίζουν να αγωνίζονται με την αντρική ομάδα.

Το England365 βρήκε τους «νέους» που πήραν την ευκαιρία τους και εντυπωσίασαν κατά την περίοδο της προετοιμασίας.

Άντονι Ελάνγκα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 19 ετών)

Γεννημένος στη Σουηδία με ρίζες από το Καμερούν, ο 19χρονος εξτρέμ βγάζει μάτια στη φετινή προετοιμασία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έχει βρει δίχτυα σε δύο από τα τρία φιλικά παιχνίδια της ομάδας του, με highlight τη γκολάρα απέναντι στη Μπρέντφορντ. Μπορεί η σέντρα του Γουάν Μπισάκα να ήρθε πιο πίσω από εκεί που θα την ήθελε, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε από το να βάλει σωστά το κορμί του και να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα. Είναι εύκολο να διακρίνει κανείς την ευχέρεια του νεαρού στο σκοράρισμα αλλά και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί την ταχύτητά του για να γίνει πονοκέφαλος για τις αντίπαλες άμυνες. Έχει ήδη ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και μοιάζει αρκετά πιθανό να πάρει χρόνο συμμετοχής φέτος αν και θα πρέπει να παλέψει αρκετά για να γίνει μόνιμη λύση για την ομάδα του.

Αρμάντο Μπρόχα (Τσέλσι, 19 ετών)

Η Τσέλσι ψάχνει στην αγορά για έναν επιθετικό που θα κάνει την αλλαγή στην ομάδα ακόμη και αν αυτόν τον έχει στις ακαδημίες της. Ο λόγος για τον 19χρονο Αρμάντο Μπρόχα που βρίσκεται στην Τσέλσι από τα 10 του χρόνια. Ο Αλβανός επιθετικός, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αγγλία, έχει δείξει πως έχει τα χαρακτηριστικά να γίνει ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και αυτό έχει δώσει τη δυνατότητα στον Τούχελ να τον δοκιμάζει στα φιλικά. Ο Μπρόχα αγωνίστηκε πέρσι ως δανεικός στην Φίτεσε, εκεί που σε ηλικία 18 χρονών βρήκε δίχτυα 10 φορές σε 30 παιχνίδια, για να βοηθήσει την ομάδα του να τερματίσει στην 4η θέση του πρωταθλήματος. Ήδη στα φιλικά μοιάζει πιο επικίνδυνος από τον Έιμπραχαμ και σίγουρα έχει τραβήξει τα βλέμματα επάνω του και σε περίπτωση που συνεχίσει έτσι, ο Τούχελ θα «αναγκαστεί» να τον χρησιμοποιήσει την επόμενη σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Κάιντε Γκόρντον (Λίβερπουλ, 16 ετών)

Ο μικρότερος της λίστας καθώς είναι μόλις 16 ετών. Ο Γκόρντον είναι η φετινή έκπληξη στην προετοιμασία της Λίβερπουλ καθώς έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει στον ελάχιστο χρόνο που προπονείται με την πρώτη ομάδα. Ο 16χρονος εξτρέμ, διαθέτει πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και το χαμηλό κέντρο βάρος του τον βοηθάει να ελίσσεται ανάμεσα στους αμυντικούς. Η Λίβερπουλ τον απέκτησε για 3 εκ. λίρες από τη Ντέρμπι, χρήματα που φαίνονται πολλά για ένα 16χρονο παιδί, ωστόσο φαίνεται πως στο μέλλον σίγουρα θα βγει κερδισμένη. Όπως είναι φυσιολογικό, δύσκολα θα πάρει παιχνίδια με την πρώτη ομάδα στο άμεσο μέλλον αλλά σίγουρα θα συνεχίσει να εντυπωσιάζει με τις μικρότερες ομάδες των «κόκκινων».

Μιγκέλ Αζίζ (Άρσεναλ, 18 ετών)

Από μικρός είναι φίλαθλος της Άρσεναλ και για αυτό μπήκε στις ακαδημίες της από 5 ετών. Πλέον, έχοντας κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του, εντυπωσιάζει στην προετοιμασία της ομάδας. Στη φιλική νίκη με 4-1 επί της Γουότφορντ, ο Αζίζ βρήκε δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό σκορ, ωστόσο η επίδοσή του στον αγώνα έκλεψε την παράσταση. Ο 18χρονος κεντρικός μέσος έπαιζε με αυτοπεποίθηση στο χώρο της μεσαίας γραμμής εκεί που έμοιαζε σαν να μην έχει αντίπαλο. Οι αμυντικές του ικανότητες σε συνδυασμό με την καλή τεχνική του κατάρτιση του επιτρέπει να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις του κέντρου, από 6αρι μέχρι και 10αρι. Μπορεί να μην έχει καταφέρει να πάρει παιχνίδια με την αντρική ομάδα της Άρσεναλ, ωστόσο φέτος θα βρει χρόνο συμμετοχής σε παιχνίδια κυπέλλου και σίγουρα θα αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Στράτος Μαρίνος