Μινγκς: «Δεν ντρέπομαι να πω ότι η ψυχική μου υγεία επιβαρύνθηκε...»

Ο Τάιρον Μινγκς μίλησε ανοιχτά για τις ψυχολογικές δυσκολίες που αντιμετώπισε πριν από την έναρξη του φετινού Euro, όταν αντιλήφθηκε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών του δεν πίστευε καθόλου στις δυνατότητές του!  

Μινγκς: «Δεν ντρέπομαι να πω ότι η ψυχική μου υγεία επιβαρύνθηκε...»

Έχοντας κληθεί να καλύψει το κενό του Μαγκουάιρ στα πρώτα δυο ματς των «τριών λιονταριών» στη διοργάνωση απέναντι σε Κροατία και Σκωτία, ο Τάιρον Μινγκς αντιλαμβανόταν πως οι οπαδοί και οι δημοσιογράφοι τον είχαν στήσει στον τοίχο...

Εκείνος, άρχισε να επηρεάζεται τρομερά και κάπως έτσι χρειάστηκε να επικοινωνήσει αρκετά με τον ψυχολόγο του.

Μιλώντας για τις δύσκολες στιγμές του στο ψυχολογικό κομμάτι, ο διεθνής αμυντικός ανέφερε:

«Είχα ν' αντιμετωπίσει μια δύσκολη ατμόσφαιρα πριν από το εναρκτήριο ματς με την Κροατία. Πλέον είμαι αρκετά πιο σκληραγωγημένος σε ό,τι αφορά τις επιρροές, ωστόσο, η ψυχική μου υγεία επιβαρύνθηκε στο Euro. Δεν ντρέπομαι να το παραδεχθώ λόγω των όσων λέγονταν για εμένα πριν από εκείνο το ματς.

Ήμουν ίσως το μοναδικό όνομα στη σύνθεση της Αγγλίας για το οποίο ο κόσμος έλεγε “Δεν είμαι σίγουρος για εκείνον...”. Έπρεπε να το ξεπεράσω αυτό. Είναι δύσκολο να ελέγξεις τις σκέψεις σου όταν το 90-95% των συμπατριωτών σου δεν πιστεύει σε εσένα.

Έκανα αρκετή δουλειά με τον ψυχολόγο μου. Έκανα πράγματα με τις αναπνοές μου, διαλογισμό, επανέφερα τον εαυτό μου στην πραγματικότητα. Ήταν δύσκολο. Δεν είχα κοιμηθεί καθόλου καλά πριν από το πρώτο ματς».

Κώστας Ζάλιαρης