Κέπα: «Έπρεπε να έχω βγει στον τελικό του Λιγκ Καπ, ζητώ συγγνώμη» (vid)

Ο Κέπα, αν και κατ' ιδίαν με τον Μαουρίσιο Σάρι το είχε ξεκαθαρίσει, απολογήθηκε δημόσια και παραδέχθηκε το λάθος του για τον τελικό του Λιγκ Καπ του 2019, όταν τότε αρνήθηκε να βγει με αλλαγή και να περάσει στη θέση του ο Γουίλι Καμπαγιέρο λίγο πριν τη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι. 



Κέπα: «Έπρεπε να έχω βγει στον τελικό του Λιγκ Καπ, ζητώ συγγνώμη» (vid)

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λέει ο λαός, με τον Κέπα να μιλάει δημοσίως για το θέμα που πριν από μια διετία απασχόλησε τρομερά το ρεπορτάζ της Τσέλσι αλλά και γενικότερα την δύναμη του ποδοσφαιριστή σε μια ομάδα, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. 

Στον τελικό του Λιγκ Καπ του 2019, ενώ όλα ήταν έτοιμα για να μπει στο ματς ο Καμπαγιέρο αντί του Κέπα, ο Ισπανός αρνήθηκε να βγει με αλλαγή και οι «μπλε» ηττήθηκαν από την άσπρη βούλα στο «Γουέμπλεϊ», με τη Σίτι να παίρνει το τρόπαιο. 

Αν και όντως είχε μια ενόχληση στο πόδι, τόνισε πως προσπάθησε να μεταφέρει προς τον πάγκο ότι ήταν καλά και απλά ζήτησε τον φυσιοθεραπευτή για να ροκανίσει χρόνο κι όχι επειδή είχε κάτι σοβαρό. 

Μέσω του Players' Tribune, εξηγεί: «Προσπάθησα να δείξω προς τον πάγκο ότι ήμουν καλά παρά την ενόχληση που είχα αισθανθεί στο πόδι. Ήθελα απλά να ροκανίσω χρόνο και να το καταλάβουν, αλλά δεν μπορούσαν να το δουν αυτό στον πάγκο, με 80.000 κόσμο στο γήπεδο. Όταν ο τέταρτος διαιτητής σήκωσε τον πίνακα, έπρεπε να έχω βγει και απολογούμαι που δεν το έκανα.

Ζητώ συγγνώμη απ' όλους όσοι συμμετείχαν στο περιστατικό. Και από τον Σάρι που φάνηκε μπροστά σε κόσμο ότι δεν υπάκουσα την οδηγία του, αλλά και από τον τρομερό επαγγελματία και συμπαίκτη, τον Γουίλι Καμπαγιέρο.

Φυσικά απολογούμαι και προς τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου και τον κόσμο της Τσέλσι. Το γεγονός πήρε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις προς τα έξω, απ' ότι πραγματικά συνέβαινε στην ομάδα, αφού απλά κάναμε μια κουβέντα με τον κόουτς κι όλα τελείωσαν».

Κώστας Ζάλιαρης