Μάντσεστερ Σίτι: Στενεύει ο κλοιός γύρω από τα οικονομικά τερτίπια των Αράβων...

Τα εκατομμύρρια που αιτιολογήθηκαν ως έσοδα από χορηγίες και διαφημίσεις αποδεικνύεται πως τελικά... δεν ήταν αυτό που ήθελαν να περάσουν από τη Σίτι. Η δικαστική διαμάχη του συλλόγου με την Πρέμιερ Λιγκ αναφορικά με το Financial Fair Play φέρνει το κλαμπ σε μεγάλους μπελάδες...  

Μάντσεστερ Σίτι: Στενεύει ο κλοιός γύρω από τα οικονομικά τερτίπια των Αράβων...

Όπως αποκαλύπτει η Daily Mail, η τεράστια υπόθεση των e-mails που εκλάπησαν από την Σίτι έπειτα από την επιχείρηση του Football Leaks, είναι καπνός που προέρχεται από μεγάλη φωτιά, την οποία προσπαθούν να σβήσουν οι «πολίτες».

Τα νέα αποδεικτικά στοιχεία έρχονται να φανερώσουν πως στη Σίτι έγινε προσπάθεια να αιτιολογηθούν περισσότερα έσοδα με τρόπο που θα βοηθούσε την ομάδα ν' αποφύγει τις κυρώσεις για παραβίαση των κανονισμών του Financial Fair Play.

Το 2018 τα Football Leaks είχαν φέρει στη δημοσιότητα τις οικονομικές «ενέσεις» των αφεντικών εξ Αραβίας στα ταμεία του κλαμπ, ενώ, το πιο απλόα παράδειγμα είναι τα δηλωμένα έσοδα των 12 εκατομμυρίων για τον χορηγό στη φανέλα τη σεζόν 2010-2011, όταν η πραγματική συμφωνία έφτανε μόνο μέχρι τα 4 εκατομμύρια.

Η Σίτι καθ' όλη τη δικαστική διαμάχη με την Πρέμιερ Λιγκ έχει αρνηθεί να συνεργαστεί και προσπάθησε να μην δώσει στοιχεία στη δημοσιότητα...

Όλα αυτά, έπειτα από κόντρες και με το Speigel πριν από χρόνια και με την UEFA για το FFP, όπου πάντοτε ο σύλλογος του Μάντσεστερ ισχυριζόταν ότι του πετούσαν λάσπη. Και στην τελευταία περίπτωση με το CAS δικαιώθηκε αποφεύγοντας τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Ο κλοιός, ωστόσο, όλο και στενεύει...

Κώστας Ζάλιαρης