Οι βαθμοί του Σόλσκιερ και τα 16 «διαβολάκια»

Ο Νορβηγός ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2024 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα έχει ακόμα περισσότερο χρόνο για να κατακτήσει κάτι με την ομάδα, χρησιμοποιώντας κι άλλους νεαρούς στο άμεσο μέλλον.  



Οι βαθμοί του Σόλσκιερ και τα 16 «διαβολάκια»

Για ακόμη 3+1 χρόνια θα βρίσκεται ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από την καλή περασμένη σεζόν που είχε, παρά την ήττα στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Νορβηγός δεν τα έχει πάει και άσχημα στους «κόκκινους διαβόλους» από τη μέρα που κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας για αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ, στις 22 Δεκεμβρίου του 2018.

Έχει καταφέρει να μαζέψει 180 πόντους σε 97 παιχνίδια. Αυτή η συγκομιδή τον κατατάσσει στην 3η θέση των προπονητών της λίγκας, πίσω μόνο από τους Γκουαρντιόλα και Κλοπ.

 

 

Παράλληλα, στο διάστημα που βρίσκεται στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει δώσει αρκετές ευκαιρίες σε νέα παιδιά να αναδειχθούν και να ξετυλίξουν το ταλέντο τους, φορώντας την φανέλα της ομάδας.

Συγκεκριμένα, υπό τις οδηγίες του, έχουν κάνει ντεμπούτο με τους άνδρες 16 έφηβοι σε 151 παιχνίδια. Τα 16 μικρά «διαβολάκια» αποτελούν αριθμό ρεκόρ στους «κόκκινους διαβόλους» καθώς οι Ζοζέ Μουρίνιο, Λουίς Φαν Χάαλ, Ράιαν Γκικς και Ντέιβιντ Μόγες, προηγούμενοι προπονητές της ομάδας, έχουν προσφέρει όλοι μαζί ντεμπούτο σε 15 νεαρούς στα 302 παιχνίδια που κάθισαν στον πάγκο.

 

 

Στράτος Μαρίνος