Οι Άγγλοι έβαλαν μυαλό μετά τα ρατσιστικά σχόλια του τελικού

Έρευνα του YouGov δείχνει πως όλο και περισσότεροι Άγγλοι οπαδοί πιστεύουν πως ο ρατσισμός είναι τεράστιο πρόβλημα στο ποδόσφαιρο.  



Οι Άγγλοι έβαλαν μυαλό μετά τα ρατσιστικά σχόλια του τελικού

Τα ρατσιστικά σχόλια στους τρεις διεθνείς της Αγγλίας και οι εξελίξεις στη συνέχεια φάνηκε να βάζουν μυαλό στους φιλάθλους που πλέον πιστεύουν πως ο ρατσισμός είναι ένα μεγάλο πρόβλημα του ποδοσφαίρου.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε η YouGov και δημοσιοποίησε το SkySports, φαίνεται πως 7 στους 10 Άγγλους φιλάθλους (71%) πιστεύει πως το ποδόσφαιρο έχει μεγάλο πρόβλημα με το ρατσισμό, μία αύξηση του 17% σε σχέση με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν την έναρξη του Euro 2020.

To 36% των ερωτηθέντων πριν την έναρξη της διοργάνωσης, είχαν δηλώσει πως ο ρατσισμός υπάρχει στο ποδόσφαιρο αλλά δεν είναι τόσο σοβαρό, ενώ πλέον αυτός ο αριθμός έχει συρρικνωθεί στο 24% έπειτα και από τα γεγονότα του τελικού.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε αυτούς που πιστεύουν πως ο ρατσισμός υπάρχει στο αγγλικό ποδόσφαιρο και είναι πραγματικά σημαντικό, με την αύξηση των αριθμών μετά το τουρνουά να είναι ραγδαία καθώς τα ποσοστά αυξήθηκαν από 46% σε 66% μετά τον τελικό στο Γουέμπλεϊ.

Μόλις το 2% των φιλάθλων που ρωτήθηκαν απάντησαν πως δεν υπάρχει καθόλου ρατσισμός. 

Τέλος, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της YouGov, ο αριθμός των ατόμων που υποστηρίζουν το γονάτισμα πριν τους αγώνες αυξήθηκε από 53% σε 60% παρά τα αρκετά γιουχαϊσματα που υπήρξαν στο γήπεδο.

Στράτος Μαρίνος