Αν τελικά ο Κέιν γίνει «πολίτης», θα γίνει ο Μίδας της Πρέμιερ (pic)

Το σήριαλ της υπόθεσης Χάρι Κέιν καλά κρατεί στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο, εάν η μετακίνηση του χαρισματικού επιθετικού από την Τότεναμ στη Σίτι υλοποιηθεί, τότε ο 27χρονος στράικερ θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στο «νησί».  



Αν τελικά ο Κέιν γίνει «πολίτης», θα γίνει ο Μίδας της Πρέμιερ (pic)

Ακόμα δεν έχει βγει λευκός καπνός στο θέμα παραμονής ή της μετακίνησης του Χάρι Κέιν, με τους ιθύνοντες την Τότεναμ αλλά και τους φιλάθλους του λονδρέζικου συλλόγου να μαδούν καθημερινά μαργαρίτες για το αν θα μείνει ο διεθνής φορ στον σύλλογο. 

Υπάρχει, ωστόσο, απλός καπνός και κατ’ όπως φαίνεται τη φωτιά έχει ανάψει η Μάντσεστερ Σίτι, καθώς οι «πολίτες» εμφανίζονται ως οι κύριοι μνηστήρες για να αποσπάσουν την υπογραφή του Κέιν.

Και πώς άλλωστε να μην αποτελεί φαβορί η Σίτι ως επόμενος σταθμός του παραγωγικότατου αυτού φορ, όταν είναι έτοιμη να προσφέρει ένα ποσό της τάξεως των 160 εκατομμυρίων λιρών (187 εκατ. ευρώ περίπου) για την απόκτησή του;

Πλέον ο πρόεδρος της Τότεναμ, Ντάνιελ Λίβι φαίνεται περισσότερο «εύκαμπτος», παρά την αδιαλλαξία που είχε δείξει έως τώρα.

Σαφώς ιλιγγιώδες είναι και το συμβόλαιο που έχει προταθεί στον Άγγλο επιθετικό με απολαβές που φτάνουν τις 400 χιλιάδες λίρες εβδομαδιαίως, ποσό σχεδόν διπλάσιο από αυτό που ήδη λαμβάνει στην Τότεναμ.

Μάλιστα εάν γίνει ο… γάμος, τότε ο Κέιν θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής όχι μόνο της Μάντσεστερ Σίτι αλλά ολόκληρης της Πρέμιερ.

Αυτός είναι ένας άτυπος τίτλος, τον οποίο αυτή τη στιγμή απολαμβάνει ο «πολίτης» Κέβιν Ντε Μπρόινε, με τον Βέλγο σταρ να έχει εβδομαδιαίο συμβόλαιο 385 χιλιάδων λιρών. Ακολουθούν κατά πόδας με 350 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα οι Ομπαμεγιάνγκ (Άρσεναλ) και το νέο απόκτημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τζέιντον Σάντσο.

Η κλεψύδρα αδειάζει, με τη σέντρα της Πρέμιερ Λιγκ να είναι προ των πυλών, συνεπώς σύντομα θα μάθουμε αν ο Κέιν, ως κάτοικος «Etihad» πια, θα είναι ο Μίδας του αγγλικού πρωταθλήματος.

Διονύσης Γαλιατσάτος