Οι 5 «Πρεμιερλιγκάτοι» που αξίζει να δεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ταλέντα αλλά και έμπειροι παίκτες που αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ, κάνουν... ζέσταμα ενόψει της νέας σεζόν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με τις ομάδες των χωρών τους.   



Οι 5 «Πρεμιερλιγκάτοι» που αξίζει να δεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μπορεί το Euro 2020 να τελείωσε και η Πρέμιερ Λιγκ να ξεκινάει στις 13/08 όμως η μπάλα δεν σταματάει ποτέ.

Σειρά έχουν οι πολυσυζητημένοι Ολυμπιακοί Αγώνες και το τουρνουά ποδοσφαίρου στο οποίο συμμετέχουν χώρες από όλο τον κόσμο.

Προφανώς δεν θα μπορούσε να λείπει η Πρέμιερ Λιγκ από μία τέτοια διοργάνωση, με 12 παίκτες να την εκπροσωπούν στα γήπεδα της Ιαπωνίας.

Το England365 έψαξε και βρήκε για εσάς τους 5 παίκτες από την Πρέμιερ Λιγκ που αξίζει να παρακολουθήσεις στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Γκαμπριέλ Μαρτινέλι (20, επιθετικός, Άρσεναλ) – Βραζιλία

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός θέλει να αφήσει τη φετινή χρονιά πίσω του και να κάνει μία νέα αρχή φέτος με την Άρσεναλ. Ο τραυματισμός στο γόνατό του τον ταλαιπώρησε αρκετά και του στέρησε τη μισή χρονιά, αφού κατάφερε να πραγματοποιήσει μόλις 14 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ. Πλέον είναι έτοιμος να αποδείξει την ποιότητά του στο χορτάρι με την Εθνική Βραζιλίας που διαθέτει ένα πολύ ταλαντούχο ρόστερ και είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού.

Αμάντ Ντιαλό (19, επιθετικός, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) – Ακτή Ελεφαντοστού

Ο Ιβοριανός επιθετικός είναι ένα πολύ υποσχόμενο πείραμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έδωσε 22 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Αταλάντα. Ο 19χρονος εξτρέμ έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του σε Πρέμιερ Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Ποιος οπαδός της Γιουνάιτεντ θα καταφέρει να ξεχάσει εκείνο το γκολ με τη Μίλαν για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ ; Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης και σε αυτό το τουρνουά φαίνεται πως θα πάρει χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή του.

Ριτσάρλισον (24, επιθετικός, Έβερτον) – Βραζιλία

Το Κόπα Αμέρικα τελείωσε στις 13/07 και ο Ριτσάρλισον δεν θέλει να κάνει διακοπές. Έπειτα από τις καλές του εμφανίσεις στα γήπεδα της χώρας του, ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήθελε να αγωνιστεί και στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Έχει πραγματοποιήσει 47 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις φέτος και δεν λέει να σταματήσει να παίζει. Ταχύς με ευχέρεια σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός και έτοιμος να ζαλίσει τις αντίπαλες άμυνες στο δρόμο για το χρυσό μετάλλιο. Πέτυχε και το χατ-τρικ στο παιχνίδι απέναντι στη Γερμανία το μεσημέρι της Πέμπτης και έγραψε ιστορία! 

Ντάγκλας Λουίζ (23, μέσος, Άστον Βίλα) – Βραζιλία

Ο τρίτος Βραζιλιάνος της λίστας είναι ο 23χρονος Ντάγκλας Λουίζ και αγωνίζεται στην Άστον Βίλα. Και αυτός άρτι αφιχθείς από το Κόπα Αμέρικα που βέβαια δεν πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής αφού αγωνίστηκε μόλις 64΄λεπτά. Ένας πολύ καλός αμυντικός μέσος με «βραζιλιάνικη» επιρροή στο παιχνίδι του. Μπορεί να μαρκάρει, να κόψει μπαλιές και να μοιράσει παιχνίδι ενώ φέτος ήταν το βασικό γρανάζι του κέντρου της Άστον Βίλα, σημειώνοντας 33 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ.

Τουντόρ Μπαλουτά (22, μέσος, Μπράιτον) – Ρουμανία

Ο Ρουμάνος μέσος είναι παίκτης της Μπράιτον από το 2019 ωστόσο δεν έχει καταφέρει να καταγράψει κάποια συμμετοχή με τους «Γλάρους». Έχει δοθεί δανεικός σε Βιτορούλ, Αντό Ντε Χάαγκ και Ντιναμό Κιέβου πραγματοποιώντας γεμάτες σεζόν. Ο μέσος από την Κραϊόβα βλέπει τον κόσμο από τα 1.92 και ξεχωρίζει στο χώρο του κέντρου για τη δύναμή του αλλά και τις σωστές τοποθετήσεις του. Ίσως ένα καλό τουρνουά να έπειθε τον Γκράχαμ Πότερ να του δώσει χρόνο συμμετοχής ειδικά τώρα που ο Μπεν Γουάιτ είναι πολύ κοντά στο να πάρει μεταγραφή στην Άρσεναλ.

Ακόμη 7 ποδοσφαιριστές από την Πρέμιερ Λιγκ θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Κρις Γουντ (Μπέρνλι), Κο Ιτακούρα (Μάντσεστερ Σίτι), Ράφα Μιρ (Γουλβς), Αλέξις Μακάλιστερ (Μπράιτον), Τζέι Ριτς Μπαχουέλου (Κρίσταλ Πάλας), Κάλεμπ Γουότς (Σαουθάμπτον), Ντανιέλ Αρζάνι (Μάντσεστερ Σίτι).

Στράτος Μαρίνος