Ρόμπερτσον: 8 εκατομμύρια που έγιναν... χρυσός στο χορτάρι! (vids)

Τέσσερα χρόνια στα... κόκκινα. Ένας αριστερός μπακ που κόστισε μόλις 8 εκατομμύρια λίρες στη Λίβερπουλ, έχει εκτοξεύσει σε δυσθεώρητα ύψη την αξία του βάσει της θέσης του και έχει αλλάξει παντελώς τον ρόλο του πλάγιου οπισθοφύλακα. Ο Άντι Ρόμπερτσον σαν σήμερα το 2017 μετακινήθηκε στο «Άνφιλντ» και... τα έχει ζήσει όλα.



Ρόμπερτσον: 8 εκατομμύρια που έγιναν... χρυσός στο χορτάρι! (vids)

Βιονικός όσο λίγοι. Δουλευταράς όσο ελάχιστοι. Πεισματάρης με την καλή έννοια, όσο ποδοσφαιριστές που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. 

Ο τρομερός Άντι Ρόμπερτσον, εκ των πιο λαμπερών πρωταγωνιστών της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ το 2019, του πρωταθλήματος του 2020 και φυσικά του Super Cup και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, κλείνει μια τετραετία στη Λίβερπουλ. 

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Σκωτίας σαν σήμερα, 21 Ιουλίου του 2017 ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του από την Χαλ έναντι μόλις 8 εκατομμυρίων λιρών και αυτό το ποσό φαντάζει... ψεύτικο με δεδομένη την πρόοδο του Άντι Ρόμπερτσον. 

Ο ποδοσφαιριστής που πριν από αρκετά χρόνια είχε αρχίσει να χάνει την πίστη του και αναζητούσε δουλειά κι ένα μέλλον πιο... ρεαλιστικό, μακριά από το ποδόσφαιρο, είδε τα πράγματα να του έρχονται με τρόπο και ταχύτητα που δεν περίμενε ούτε ο ίδιος. 

Με την κόκκινη φανέλα από το 2017 και μετά έχει 177 παιχνίδια, 60 clean sheets που του πιστώνονται ως αμυντικός, 37 ασίστ και 5 τέρματα. Φυσικά, ένα από τα πιο σημαντικά του γκολ ήταν εκείνο στο «Βίλα Παρκ», την σεζόν της κατάκτησης του τίτλου, σε μια επική ανατροπή για το σύνολο του Κλοπ. 

Ο «Ρόμπο» στην πάροδο των ετών αποδείχθηκε... κάτι παραπάνω από λίρα εκατό, έχοντας κοστίσει μόλις 8 εκατομμύρια, τα οποία έχει επιστρέψει σε τίτλους στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ...

Κώστας Ζάλιαρης