Οι πρωταγωνιστές της Αγγλίας μοιράζονται τις ιστορίες τους...

Κέιν, Στέρλινγκ, Ράσφορντ, Χέντερσον και Σάουθγκεϊτ έχουν μοιραστεί τα τελευταία χρόνια τις ιστορίες τους, τις στιγμές που τους σημάδεψαν, τις ημέρες που δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Φτάνοντας πλέον με την εθνική Αγγλίας στον πρώτο τελικό Euro στα χρονικά, όλες εκείνες οι αναμνήσεις τους θα επιστρέφουν στο μυαλό και θα επιδεικνύουν πόσο μακριά έχουν φτάσει...  



Οι πρωταγωνιστές της Αγγλίας μοιράζονται τις ιστορίες τους...

Τα «τρία λιοντάρια» απόψε (22:00, ΑΝΤ1) θα διεκδικήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα απέναντι στην Ιταλία.

Η γεμάτη ποιότητα, εμπειρίες και δύναμη ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχει την τεράστια ευκαιρία να «ψηλώσει» ακόμα περισσότερο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και να συνεχίσει να θεωρείται πλέον ισχυρή δύναμη κι όχι το σύνολο από το οποίο όλοι περιμένουν την πιο στραβή εξέλιξη.

Οι φετινοί πρωταγωνιστές έχουν μοιραστεί τις ιστορίες τους, με τον Κέιν και τον θρύλο του NFL, Τομ Μπρέιντι, τον Στέρλινγκ με τη μητέρα του, τον Χέντερσον με όσα διάβαζε στην σκληρή κριτική, τον Ράσφορντ με την πρώτη του φανέλα και τον Σάουθγκεϊτ για την τιμή να εκπροσωπεί κάποιος την χώρα του...

Χάρι Κέιν:

«Ο Τομ Μπρέιντι πίστευε πολύ στον εαυτό του. Συνέχιζε να δουλεύει και να δουλεύει... Σχεδόν είχε εμμονή για να γίνει καλύτερος. Αυτό με άγγιξε. Μπορεί να ακουστεί περίεργο, αλλά η στιγμή που μου έκανε το κλικ στο μυαλό ήταν μια μέρα που καθόμουν στον καναπέ του σπιτιού μου στο Λέστερ και ξαφνικά είπα “ξέρεις κάτι; Θα το κάνω κι εγώ. Θα δουλέψω σκληρά κι όταν έρθει η ευκαιρία μου θα την αρπάξω”».

Ραχίμ Στέρλινγκ:

«Αν ο κόσμος θέλει να γράψει για τη μητέρα μου και το μπάνιο του σπιτιού της, θα πρέπει να σας πω ότι πριν από 15 χρόνια καθαρίζαμε τουαλέτες στο Stonebridge... Αν κάποιος αξίζει να είναι χαρούμενος, είναι η μητέρα μου. Ήρθε σε αυτή τη χώρα δίχως να έχει τίποτα, καθάριζε τουαλέτες σες σχολείο και άλλαζε σεντόνια και τώρα είναι επικεφαλής σε νοσοκομείο. Και ο γιος της παίζει για την εθνική Αγγλίας...».

Τζόρνταν Χέντερσον:

«Στην εθνική Αγγλίας επικεντρώνεται το ενδιαφέρον και η κριτική όταν τα πράγματα στραβώνουν. Όταν όλα πηγαίνουν καλά πάλι υπάρχουν διθύραμβοι και ενθουσιασμός. Είναι κομμάτι του ποδοσφαίρου αυτό το πράγμα. Ο προπονητής και οι παίκτες μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Στην ομάδα σκεφτόμαστε μονάχα το καλό της ομάδας στο εσωτερικό και το καλό της ομάδας όταν βγαίνουμε στο γήπεδο για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την πατρίδα μας. Αυτό κάνουμε όλοι κάθε φορά που παίζουμε για την Αγγλία».

Μάρκους Ράσφορντ:

«Μια νύχτα, επέστρεψα σπίτι έπειτα από παιχνίδι έξω. Ο θείος μου είχε έρθει και είχε κάτι για μένα. Μια νέα ποδοσφαιρική φανέλα. Εκείνος ήταν οπαδός της Γιουνάιτεντ. Την πήρα και την κοίταξα και κατάλαβα ότι είχε κάτι ιδιαίτερο. Στο σήμα ήταν τρία λιοντάρια και ένα χρυσό αστέρι. Εκείνη ήταν η πρώτη μου φανέλα της Αγγλίας. Την γύρισα να δω αν είχε αριθμό στην πλάτη και είχε το 9 και το όνομα του Ρούνεϊ».

Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ:

«Η διαδρομή για να καταφέρεις να βρεθείς στην εθνική Αγγλίας και να κάνεις ντεμπούτο, είναι μεγάλη και δύσκολη, ανεξάρτητα από τις συνθήκες και από που προέρχεσαι. Μονάχα 1.200 παίκτες έχουν εκπροσωπήσει την Αγγλία σε επίπεδο ανδρών. Είναι ιδιαίτερη ομάδα. Ταπεινό σύνολο, υπερήφανο, όλοι θέλουν να βγάλουν προς τα έξω τον πραγματικό εαυτό τους». 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης