Ζορζίνιο για... Χρυσή Μπάλα!

Ο Ζορζίνιο ήταν εκείνος που με απίστευτη ψυχραιμία εκτέλεσε το καθοριστικό πέναλτι για την πρόκριση της Ιταλίας στον μεγάλο τελικό του Euro, συνεχίζει τον χαβά του στο τουρνουά και οι φωνές για να του δοθεί η Χρυσή Μπάλα... όλο και πληθαίνουν. 



Ζορζίνιο για... Χρυσή Μπάλα!

Έχοντας αποδειχθεί τρομερά σημαντικός για την Τσέλσι και έχοντας κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με τους «μπλε» του Λονδίνου, φοράει μια άλλη, μπλε φανέλα το τελευταίο διάστημα και οδηγεί την εθνική ομάδα της πατρίδας του σε μια τεράστια επιτυχία. 

Ο Ζορζίνιο εκτέλεσε ψυχρά και με στυλ το καθοριστικό πέναλτι στη διαδικασία από την οποία προέκυψε ο νικητής του ημιτελικού με την Ισπανία στο «Γουέμπλεϊ» και πλέον δεν είναι λίγοι εκείνοι που «φωνάζουν» να του δοθεί η Χρυσή Μπάλα! 

Ο Ιταλός χαφ που λύνει και δένει στον άξονα της «σκουάντρα ατζούρα» έχοντας τρομερά στατιστικά στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θα παίξει σε ακόμα έναν μεγάλο τελικό, έχοντας... συνηθίσει να διεκδικεί τρόπαια από τη μέρα που πήγε στην Τσέλσι! 

Από το 2018 κι έπειτα έχει αγωνιστεί με φόντο το Τσάμπιονς Λιγκ, το Κύπελλο Αγγλίας, το Γιουρόπα Λιγκ, το Λιγκ Καπ και τώρα θα το κάνει το βράδυ της προσεχούς Κυριακής στο «Γουέμπλεϊ» με το τρόπαιο του Euro και την κορυφή της Ευρώπης να περιμένουν. 

Θα έχει τους επόμενους μήνες να περιμένει και τον... τελικό για το Super Cup Ευρώπης, όπως επίσης και τον τελικό για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στο οποίο θα δώσει το «παρών» το σύνολο του Τόμας Τούχελ. 

Προς το παρόν, ο «Ζόρζι» θέλει να πανηγυρίσει την μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του με την εθνική Ιταλίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έχοντας αποδείξει με τα πεπραγμένα του πως όντως, όπως έχει δηλώσει, όποιος δεν καταλαβαίνει αυτά που κάνει εκείνος στο γήπεδο, δεν καταλαβαίνει από ποδόσφαιρο... 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης