Η Τσέλσι έχει παίκτες και στις 4 ομάδες των ημιτελικών του Euro 2020

Πλέον είναι ο μοναδικός σύλλογος που το έχει καταφέρει στη φετινή διοργάνωση με επτά παίκτες να παραμένουν μέχρι αυτή τη φάση.  



Η Τσέλσι έχει παίκτες και στις 4 ομάδες των ημιτελικών του Euro 2020

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι, γίνεται η μοναδική ομάδα στη φετινή διοργάνωση του Euro 2020 που έχει εκπροσώπους σε κάθε χώρα που έχει φτάσει μέχρι τα ημιτελικά. Μάλιστα, δεν έχει και λίγους καθώς μιλάμε για 7 παίκτες των «Μπλε» που θα δώσουν μάχη για να «σηκώσουν» το Ευρωπαϊκό τρόπαιο με τις χώρες τους, μετά από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με τον αγγλικό σύλλογο.

Αγγλία

Τα «Τρία Λιοντάρια» όπως είναι φυσικό έχουν και τους περισσότερους παίκτες από τους «Μπλε». Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ έχει φτάσει στα ημιτελικά με 3 παίκτες που αγωνίζονται στην Τσέλσι. Ο λόγος για τους Μέισον Μάουντ, Ρις Τζέιμς και Μπεν Τσίλγουελ με τους πρώτους δύο να έχουν αγωνιστεί στη διοργάνωση, σε αντίθεση με τον Τσίλγουελ που δεν έχει πείσει ακόμη τον προπονητή του.

Ιταλία

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» έχει φτάσει στους «4» του Euro 2020 παίζοντας όμορφο και ολοκληρωμένο ποδόσφαιρο. Βασικός παράγοντας είναι ο αμυντικός μέσος της Τσέλσι, Ζορζίνιο που πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι και μάλιστα χαρίζει στιγμές ποδοσφαιρικής ευφυΐας όπως αυτή στο παιχνίδι με το Βέλγιο. Βέβαια, η Ιταλία διαθέτει και δεύτερο ποδοσφαιριστή από την ομάδα του Λονδίνου, τον Έμερσον Παλμιέρι που έχει καταφέρει να αγωνιστεί μόλις 100 λεπτά στη διοργάνωση αλλά φαίνεται πως θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο μετά τον τραυματισμό του Σπινατσόλα.

 

 

Ισπανία

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έχει στο ρόστερ της τον αρχηγό της Τσέλσι. Ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα έχει αγωνιστεί 317 λεπτά, συμπεριλαμβανομένων δύο παρατάσεων και μάλιστα σκόραρε το παρθενικό του γκολ με τη «Φούρια ρόχα» στο παιχνίδι των προημιτελικών με την Κροατία.

Δανία

Η ομάδα που μεταμορφώθηκε και κινείται στα χνάρια του θριάμβου του 1992 έχει στην αποστολή της τον κεντρικό αμυντικό της Τσέλσι, Αντρέας Κρίστενσεν. Ο Δανός έχει αγωνιστεί 441 λεπτά στο φετινό Euro και έχει σκοράρει μία φορά με μία «τηλεκατευθυνόμενη» βολίδα στο παιχνίδι με τη Ρωσία.

 

 

Στράτος Μαρίνος