Χέντερσον, ο σκόρερ της… υπομονής!

Ο Τζόρνταν Χέντερσον συμπλήρωσε το καρέ των γκολ της Αγγλίας απέναντι στην Ουκρανία, πετυχαίνοντας το πρώτο προσωπικό του τέρμα με την εθνική, έχοντας φτάσει τις 62 συμμετοχές με τα «τρία λιοντάρια».   



Χέντερσον, ο σκόρερ της… υπομονής!

Αυτό το στατιστικό καθιστά τον 31χρονο μέσο τον μοναδικό Άγγλο διεθνή που χρειάστηκε να περιμένει τόσους αγώνες μέχρι να σκοράρει, αφήνοντας πλέον στη δεύτερη θέση αυτού του ιδιαίτερου ρεκόρ τον Σολ Κάμπελ, ο οποίος πέτυχε το παρθενικό του τέρμα φτάνοντας τις 47 συμμετοχές με το εθνόσημο.

Στο «Ολίμπικο» φτάνοντας στο 63ο λεπτό του προημιτελικού ανάμεσα σε Αγγλία και Ουκρανία, ο Τζόρνταν Χέντερσον πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα «τρία λιοντάρια», σφραγίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro. 

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ χρειάστηκε 43 ευκαιρίες και 62 επίσημες συμμετοχές με τα «τρία λιοντάρια» προκειμένου να βρει τα αντίπαλα δίχτυα, γεγονός που φέρνει τον Χέντερσον πρώτο στη λίστα… αναμονής διεθνή Άγγλου μέχρι να σκοράρει.

Πριν φτάσουμε στην «άλωση της Ρώμης» από την ομάδα του Σάουθγκεϊτ και το 4-0 του «Ολίμπικο», πρώτος στη λίστα της ιδιότυπης αυτής επίδοσης ήταν ο πρώην «βράχος» της Αγγλίας (και κυρίως των Τότεναμ και Άρσεναλ) , Σολ Κάμπελ.

Ο άλλοτε διεθνής αμυντικός χρειάστηκε 47 συμμετοχές κυνηγώντας το πρώτο του γκολ με την εθνική, πετυχαίνοντάς το κόντρα στην Σουηδία, σε ματς ομίλου για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002.

Διονύσης Γαλιατσάτος