Ιστορική εθνική Αγγλίας σε clean sheets και Euro!

Τεσσάρα, ενθουσιασμός, ποιότητα, ικανότητα για το καλύτερο κι ένα τρόπαιο που όλοι ορέγονται στο Νησί. Η εθνική ομάδα της Αγγλίας συνεχίζει τον φετινό καλπασμό της στο Euro και γράφει ιστορία με όσα έχει πετύχει μέχρι και αυτή το σημείο μετά τον θρίαμβο επί της Ουκρανίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.  



Ιστορική εθνική Αγγλίας σε clean sheets και Euro!

Η αποτελεσματικότητα των «τριών λιονταριών» έκανε γι' ακόμα μια φορά την εμφάνισή της, ωστόσο, έγινε εμφανής η άνεση και η υπεροχή της ομάδας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ απέναντι σε μια Ουκρανία που τελικά δεν είχε καμία ελπίδα κόντρα σε αυτό το αγγλικό σύνολο.

Δυο γκολ ο Χάρι Κέιν κι από ένα οι Μαγκουάιρ και Χέντερσον για το τελικό 4-0 στη Ρώμη το βράδυ του Σαββάτου, για να κλείσει το ραντεβού με τους τρομερούς Δανούς για την Τετάρτη στο «Γουέμπλεϊ» με ακόμα περισσότερη διαθέσιμη χωρητικότητα, φτάνοντας στις 60.000.

Η εθνική Αγγλίας έχει ήδη καταφέρει να γράψει ιστορία, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά καταφέρνει να σημειώσει 7 διαδοχικά clean sheets, ενώ, ποτέ ξανά καμία ομάδα δεν είχε μείνει με μηδέν παθητικό στα πρώτα πέντε παιχνίδια τελικής φάσης Euro!

Παράλληλα, ο Πίκφορντ με τα 7 σερί ματς δίχως να παραβιαστεί η εστία του κατάφερε κάτι που ο μοναδικός που το είχε κάνει στο παρελθόν ήταν ο μεγάλος Γκόρντον Μπανκς!

Πότε; Φυσικά το 1966... Τελικά it's on its way to home...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης