Αν βγάλει το νοητικό χειρόφρενο η Αγγλία θα κερδίσει, αλλιώς στο ίδιο έργο θεατές!

Απόψε η Αγγλία έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ιστορίας της όχι μόνο να νικήσει σε ματς που έχει σημασία τον μόνιμο εφιάλτη της, τη Γερμανία αλλά ουσιαστικά να δείξει πως είναι το πρωτο φαβορί για τη διοργάνωση. Μόνο πολλές φορές έχει βρεθεί σε αυτή τη θέση στο παρελθόν και την έχει πετάξει στα σκουπίδια. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος    



Αν βγάλει το νοητικό χειρόφρενο η Αγγλία θα κερδίσει, αλλιώς στο ίδιο έργο θεατές!

Καλύτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σε ένα τουρνουά, για την εθνική ομάδα της Αγγλίας, που δεν θυμάμαι και παρακολουθώ ποδόσφαιρό από το 1970! Για να έχει σημασία όμως η οποιαδήποτε διαμορφωθείσα συνθήκη, σκοπός είναι να μπορέσεις να εκμεταλλευτείς την όποια ευκαιρία σου δίνεται!

Απέναντι σε μία μετριότατη για τα στάνταρ που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, εθνική Γερμανίας η Αγγλία ξεκινάει φαβορί. Αυτό δεν αρκεί γιατί πρέπει να το δείξει και μέσα στο γήπεδο. Μπορεί να μην είναι η πιο προικισμένη φουρνιά ποδοσφαιριστών που είχε η εθνική Αγγλίας στην ιστορία της, ωστόσο εκείνες που διέθεταν μεγαλύτερες ως προσωπικότητες παίκτες, πάντα αποτύγχαναν σε ένα εμπόδιο ψηλό ή χαμηλό! Αυτή η ομάδα μπήκε στα ημιτελικά του παγκοσμίου κυπέλλου πριν τρία χρόνια και τώρα έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Ιστορικά, δεν υπάρχει στην Ευρώπη μεγαλύτερο ντέρμπι από αυτό των Αγγλων με τους Γερμανούς.

Και όσο κι αν λέμε πως δεν παίζει το παρελθόν μπάλα ακόμα κι αν οι ποδοσφαιριστές του σήμερα μπορεί να μην ήθελαν να το σκέφτονται το πόσο άσχημη παράδοση έχει η Αγγλία απέναντι στους Γερμανούς, δεν είναι αποστειρωμένο το περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν!

Υπάρχουν οι γονείς τους, οι παππούδες τους, ο Τύπος, το προσωπικό στο ξενοδοχείο που μένουν, που ζει και αναπνέει γύρω από αυτό το παιχνίδι. Και έχουν στον πάγκο έναν προπονητή που σημαδεύτηκε ολόκληρη καριέρα του από το χαμένο πέναλτι απέναντι στη Γερμανία το 1996. Ένα τουρνουά που η Αγγλία έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, καλύτερο από τους Γερμανούς, τους είχε μονότερμα σαν την γάτα με το ποντίκι στον ημιτελικό σε εκείνο το Euro του 1996 και όμως στο τέλος βρέθηκε χαμένη και πάλι στην διαδικασία των πέναλτι! Συνεπώς η μοίρα δίνει μία ευκαιρία σήμερα στον Σαουθγκέιτ με ξορκίσει και αυτός τους δικούς του δαίμονες.

Καθαρά αγωνιστικά άμα απομόνωση κάνεις τις δύο ομάδες παρότι δεν έχει κάνει κάτι ιδιαίτερο η Αγγλία σε αυτό το τουρνουά η αίσθηση μου είναι ότι παραμένει ποιοτικά μία κλάση καλύτερη από τους αντιπάλους της. Οι οποίοι ωστόσο, έβγαλαν ένα εξαιρετικό παιχνίδι έως τώρα αυτό με την Πορτογαλία κάτι το οποίο αντίστοιχα δεν έχει κάνει η Αγγλία!

Όμως για πρώτη φορά στην ιστορία της η Αγγλία διαθέτει ποιοτικότερο ρόστερ από τους Γερμανούς. Αρκεί ; Φυσικά και όχι. Ωστόσο αυτό το νοητικό μπλοκάρισμα και χειρόφρενο αν το βγάλει από πάνω της τότε μπορεί μετά να πάει μέχρι τον τελικό και γιατί όχι να κατακτήσει και για πρώτη φορά αυτή την διοργάνωση.

Γιατί κακά τα ψέματα, μέχρι τώρα όλα πάνε τέλεια για την Αγγλία απλούστατα γιατί παίζουν οι… υπόλοιποι και δεν παίζει η ίδια! Πρέπει λοιπόν κάποια στιγμή να πάρει την τύχη στα δικά της χέρια και όχι να κοιτάει μόνο ποιος αποκλείεται, ή ποιος έχει πιο δύσκολο μονοπάτι. Μπορεί να το κάνει; Αν ναι ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος αν όχι θα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές για μία ακόμη φορά.

Για τη Γερμανία τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Περνάει, για μένα μετά γίνεται το απόλυτο φαβορί δεν έχει κανέναν να φοβηθεί όσο καλύτερη και να είναι κάποια άλλη ομάδα.Κανένα; Όχι υπάρχει καποιος που οι Γερμανοί δεν θέλουν απεναντι τους. ΚΙ είναι η Ιταλία!