Ο τεχνικός Σάουθγκεϊτ «έπιασε» τον ποδοσφαιριστή Γκάρεθ

Στο παιχνίδι ανάμεσα σε Αγγλία και Τσεχία, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έφτασε τα 57 ματς ως προπονητής των «τριών λιονταριών», ισοφαρίζοντας έτσι τον αριθμό συμμετοχών που ο ίδιος κατέγραψε ως ποδοσφαιριστής φορώντας το εθνόσημο.  

Ο τεχνικός Σάουθγκεϊτ «έπιασε» τον ποδοσφαιριστή Γκάρεθ

Μάλιστα είναι ο μοναδικός που έχει καταφέρει τόσο να αγωνιστεί όσο και να κατευθύνει ως ομοσπονδιακός τεχνικός την εθνική Αγγλίας ξεπερνώντας και με τους δύο ρόλους τα 50 παιχνίδια!

Η νίκη απέναντι στην Τσεχία ήταν σίγουρα το βάλσαμο για να αποφευχθεί η όποια μουρμούρα στις τάξεις της Αγγλίας, κατακτώντας ταυτόχρονα την πρωτιά του 4ου ομίλου.

Ο Σάουθγκεϊτ ευτύχησε να συνδυάσει τα παραπάνω φτάνοντας τα 57 παιχνίδια στον πάγκο της εθνικής ομάδας, πετυχαίνοντας κάτι μοναδικό. Αφενός συμβολικά έφτασε ως ομοσπονδιακός τεχνικός τον ίδιο αριθμό ματς που κατέγραψε όταν ήταν εν ενεργεία διεθνής ποδοσφαιριστής (συνολικά 57), αφετέρου «σκαρφάλωσε» στην 5η θέση της σχετικής λίστας των προκατόχων του στον πάγκο των «τριών λιονταριών», αφήνοντας πλέον πίσω του τον Ρόι Χότζον με 56 αγώνες.

Επίσης ένα ακόμα στοιχείο που δίνει ξεχωριστό τόνο στο ρεκόρ του 50χρονου τεχνικού είναι ότι κανείς άλλος δεν έχει παίξει και παράλληλα προπονήσει την Αγγλία σε περισσότερα από 50 ματς.

Βέβαια δεν θα είναι πολύ εύκολο για τον Σάουθγκεϊτ να ανέβει παραπάνω θέσεις σε αυτή τη λίστα, αν και ο αμέσως επόμενος προκάτοχός του σε συμμετοχές έχει καθοδηγήσει την Αγγλία μόλις 10 παραπάνω παιχνίδια.

Ας δούμε ποιους «κυνηγάει» ο Σάουθγκεϊτ:

Όνομα

Θητεία

Σύνολο αγώνων

Γουόλτερ Γουίντερμποτομ

1946-1962

139

Αλφ Ράμζι

1963-1974

113

Μπόμπι Ρόμπσον

1982-1990

95

Σβεν Γκόραν Έρικσον

2001-2006

67

Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ

2016-έως σήμερα

57

Διονύσης Γαλιατσάτος