Ο Γκρίλις (μπορεί να) κέρδισε μια θέση στο αρχικό σχήμα

Ο Τζακ Γκρίλις έκανε πολύ καλό παιχνίδι απέναντι στην Τσεχία και ίσως να κατάφερε να πείσει τον «πεισματάρη» Σάουθγκεϊτ να τον ξεκινήσει βασικό στο νοκ-άουτ ματς της φάσης των «16».  



Ο Γκρίλις (μπορεί να) κέρδισε μια θέση στο αρχικό σχήμα

Ο κόσμος τον ζητούσε, τον ήθελε στην αρχική εντεκάδα. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη από τον Σάουθγκεϊτ, ο οποίος έβαλε τον Τζακ Γκρίλις στο αρχικό σχήμα και εκείνος δεν τον απογοήτευσε.

Με την απουσία του Μάουντ, ο Γκρίλις έπαιξε σε θέση «10» μπροστά από τους Φίλιπς και Ράις. 

Ωστόσο τις καλύτερές του ενέργειες τις πραγματοποίησε από τα αριστερά, με αποκορύφωμα την γλυκιά σέντρα για το κεφάλι του Στέρλινγκ που διαμόρφωσε το τελικό 1-0 και έδωσε την πρωτιά Αγγλία ενόψει της φάσης των «16».

Ο εξτρέμ της Άστον Βίλα δεν βοήθησε μόνο επιθετικά. Η μόνιμη πίεση στους αμυντικούς της Τσεχίας και πιο πολύ στον Τσούφαλ, «έδωσε» αρκετές φορές τη μπάλα ξανά πίσω στην Αγγλία. Παράλληλα, βοήθησε πάρα πολύ τα αμυντικά χαφ και τον Σο γυρίζοντας αρκετά πίσω και καλύπτοντας οποιοδήποτε κενό είχε δημιουργηθεί σε κέντρο και αριστερό άκρο.

Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός δεν ήταν αλαζόνας προσπαθώντας να αποδείξει στον Σάουθγκεϊτ ότι έκανε καλά που τον χρησιμοποίησε. Αντίθετα, προσπάθησε πολλές φορές να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, είτε με γρήγορες μεταβιβάσεις, είτε με κινήσεις χωρίς την μπάλα, ώστε να δημιουργηθεί ρήγμα στην άμυνα των Τσέχων.

Συνολικά, πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση και έβγαλε ασπροπρόσωπο τον προπονητή του, που πλέον θα δυσκολευτεί πάρα πολύ για να τον βγάλει από την βασική εντεκάδα.

Δείτε τα highlights του:

 

 

Στράτος Μαρίνος