Όλα τα σενάρια πρόκρισης των Βρετανών στα νοκ-άουτ του Euro!

Οι βρετανικές ομάδες τελείωσαν τις υποχρεώσεις τους για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2020 και πλέον έχουν ένα παιχνίδι ακόμα που θα κρίνει αν θα συνεχίσουν στη νοκ-άουτ φάση ή θα γυρίσουν πίσω στο Νησί.  



Όλα τα σενάρια πρόκρισης των Βρετανών στα νοκ-άουτ του Euro!

Ουαλία με ψυχή, της αρκεί και ένα Χ

Επόμενοι Αγώνες: Κυριακή 20 Ιουνίου, (19.00), Ιταλία-Ουαλία (Ολίμπικο) και Ελβετία-Τουρκία (Ολυμπιακό Στάδιο Μπακού)

Τα πράγματα είναι απλά με την Ουαλία μετά τους 4 ψυχωμένους βαθμούς που μάζεψε στον Α΄ όμιλο.

Θα αντιμετωπίσει τους Ιταλούς, που μετά τις δύο εμφατικές νίκες έχουν ήδη προκριθεί. Οι «δράκοι» θα χρειαστούν έστω μία ισοπαλία για να περάσουν στην επόμενη φάση. Σε περίπτωση που νικήσουν προκρίνονται ως 1οι στον όμιλο ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας θα τερματίσουν 2οι .

Αν χάσουν οι Ουαλοί, τότε θα πρέπει να μην πάρει νίκη η Ελβετία από την Τουρκία ή να περιμένει να δει αν θα μπορέσει να προκριθεί ως μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων ή να μην προσπεράσει η Ελβετία στη διαφορά τερμάτων.

Group A


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι Άγγλοι X-men και το «τρίποντο» για τη Σκωτία

Επόμενοι αγώνες: Τρίτη 22 Ιουνίου, (22.00), Τσεχία-Αγγλία (Γουέμπλεϊ) και Κροατία-Σκωτία (Χάμπντεν Παρκ)

Μετά και το 0-0 στο ντέρμπι της Παρασκευής, Άγγλοι και Σκωτσέζοι κοιτάζουν το τελευταίο τους παιχνίδι στον όμιλο.

Η Αγγλία βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση καθώς έχει μαζέψει συνολικά 4 βαθμούς και βρίσκεται ισόβαθμη αλλά στη 2η θέση του ομίλου, κάτω από την Τσεχία.

Στον τελευταίο αγώνα αντιμετωπίζουν τους πρωτοπόρους Τσέχους και τους φτάνει ακόμα και η ισοπαλία για να προκριθούν ως 2οι και να αντιμετωπίσουν τον 2ο του Ε΄ ομίλου, όπου συμμετέχουν οι Ισπανία, Σλοβακία, Πολωνία και Σουηδία.

Σε περίπτωση νίκης, θα τερματίσουν στην κορυφή του ομίλου και θα αντιμετωπίσουν την 2η ομάδα του ΣΤ΄ ομίλου, δηλαδή μία εκ των Γαλλία, Πορτογαλία, Γερμανία και Ουγγαρία.

Η Σκωτία χρειάζεται μόνο νίκη κόντρα στην Κροατία για να προκριθεί στους 16 του Euro 2020. Αν κερδίσει, με ταυτόχρονη ισοπαλία για την Αγγλία κόντρα στην Τσεχία, τότε είναι πολύ πιθανό να περάσει ως μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Group D

Στράτος Μαρίνος