Ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπέγραψε και το Euro!

Σκοράροντας δυο φορές στην πρεμιέρα του στο φετινό Euro και συμβάλλοντας στη νίκη της Πορτογαλίας απέναντι στην Ουγγαρία με το τελικό 3-0 το απόγευμα της Τρίτης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πλέον έβαλε το όνομά του με φαρδιά υπογραφή και στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος! 



Ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπέγραψε και το Euro!

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος τα βρήκε πολύ σκούρα στη Βουδαπέστη, σε γεμάτο γήπεδο, απέναντι στην Ουγγαρία στο πρώτο της παιχνίδι για την φετινή διοργάνωση, όμως, ο CR7 ήταν ξανά εκεί. 

Μπορεί ο Γκερέιρο να ήταν εκείνος που πέτυχε το πρώτο γκολ με κόντρα για να λύσει τον Γόρδιο δεσμό, όμως, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα άφηνε τον συμπατριώτη του να κλέψει όλη τη δόξα. 

Γκολ με πέναλτι στο 87' και ωραία ατομική ενέργεια στις καθυστερήσεις περνώντας και τον Γκουλάσι για το τελικό 3-0 των Πορτογάλων. 

Με αυτά τα δυο γκολ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε στα 11 σε ολόκληρη την ιστορία του Euro όντας πλέον μόνος πρώτος σκόρερ, ξεπερνώντας τα 9 γκολ του Μισέλ Πλατινί, ενώ, τρίτος είναι με 7 ο Άλαν Σίρερ. 

Παράλληλα, έχει πετύχει πλέον 106 τέρματα με την εθνική ομάδα, είναι ο πρώτος που έχει παραστεί σε πέντε διαδοχικά Euro και φυσικά ο πρώτος που έχει σκοράρει σε 5 διαδοχικές διοργανώσεις της UEFA με τη φανέλα με το εθνόσημο, από το 2004 και μετά! 

Μάλιστα, έχει βρει δίχτυα σε 9 μεγάλες διοργανώσεις με την Πορτογαλία, όντας ο δεύτερος που το κάνει μετά τον Ασαμόα Γκιάν της Γκάνας! Παράλληλα, έχει πανηγυρίσει και 12 νίκες σε Euro, τις περισσότερες από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή! 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης