Δικαίωση Σάουθγκεϊτ για όλες τις επιλογές του στην πρεμιέρα αλλά ο δρόμος είναι μακρύς!

Κάποιοι θα πουν ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο το να κερδίζεις ένα ματς με ένα γκολ στην πρεμιέρα, αλλά ας σκεφτούν ότι η Αγγλία δεν έχει νικήσει ποτέ μέχρι τώρα σε ένα πρώτο ματς ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και δεύτερον πως είχε απέναντί της την φιναλίστ του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Δικαίωση Σάουθγκεϊτ για όλες τις επιλογές του στην πρεμιέρα αλλά ο δρόμος είναι μακρύς!

Η νίκη επί της Κροατίας έβαλε την Αγγλία από την αρχή σε θέση οδηγού για να κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλό της. Ταυτόχρονα πρέπει κάποιος να συνυπολογίσει πως σε κάθε πρεμιέρα είναι σημαντικό το να μπορείς να πάρεις τους βαθμούς και αν προσθέσει επίσης ως έξτρα πρόβλημα κάποιος, την απίστευτη ζέστη που υπήρχε με πάνω από 30 βαθμούς στο Λονδίνο, η ομάδα του Σάουθγκεϊτ έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα!

Ο Σάουθγκεϊτ στήριξε τον Στέρλινγκ και τον έβαλε στην αρχική ενδεκάδα, παρά την γκρίνια που υπήρχε όλο το προηγούμενο διάστημα και ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι τον δικαίωσε σκοράροντας το μοναδικό τέρμα του ματς. 

Δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του ο τεχνικός της Αγγλίας, λέγοντας πως θα διαλέξει μια ομάδα που θα είναι ικανή να κερδίσει το ματς της πρεμιέρας αδιαφορώντας για το εάν αυτή η ομάδα μπορεί να είναι ίδια στο επόμενο παιχνίδι.

Ξέρει πως θα κριθεί από τα αποτελέσματα και αυτή τη στιγμή έπειτα από το πρώτο παιχνίδι είναι δικαιωμένος όχι μόνο για την χρησιμοποίηση του Στέρλινγκ, αλλά και για τον Μινγκς στην άμυνα και για τον Μάουντ στα χαφ αλλά κυρίως για τον Κάλβιν Φίλιπς.

Ο μέσος της Λιντς Γιουνάιτεντ, που ένα χρόνο πριν αγωνιζόταν στην Τσάμπιονσιπ, μπήκε μετά από μία γεμάτη σεζόν στην Premier League, στο πρώτο παιχνίδι μιας μεγάλης διοργάνωσης εθνικών ομάδων και ένιωθες ότι παίζει με τους φίλους του στο πάρκο! 

Η ωριμότητα αυτού του παιδιού, δίπλα στην εξαιρετική παρουσία του Ντέκλαν Ράις και στο ατελείωτο τρέξιμο του Μάουντ δίνει το δικαίωμα στον ομοσπονδιακό τεχνικό να πιστεύει πως η ομάδα του μπορεί να πάει μακριά. Εάν βρει και τον εαυτό του ο Κέιν τότε η Αγγλία μπορεί να λογίζεται για μεγάλα πράγματα!

Και μπορεί να δικαιώθηκε ο τεχνικός της Αγγλίας για όλες τις επιλογές του στην πρεμιέρα, αλλά ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς!