Τζορνταν Χέντερσον: Η ζωντανή απόδειξη πως οι αρχηγοί δεν γεννιούνται πάντα, αλλά σμιλεύονται μέσα από τα προβλήματα!

Και όμως πέρασαν 10 χρόνια. Μία δεκαετία με την Λίβερπουλ να διαθέτει τον Τζόρνταν Χέντερσον. Τώρα μοιάζει φυσιολογικό να τον θεωρούμε ηγετική φυσιογνωμία! Και όμως για πάρα πολλά χρόνια αμφισβητήθηκε! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Τζορνταν Χέντερσον: Η ζωντανή απόδειξη πως οι αρχηγοί δεν γεννιούνται πάντα, αλλά σμιλεύονται μέσα από τα προβλήματα!

Όταν τον απέκτησε ο Κένι Νταλγκλίς από την Σάντερλαντ μίλησε για έναν παίκτη που θα προσέφερε πολλά! Και όμως τουλάχιστον οι περισσότεροι από τους σοβαρούς αρθρογράφους της εποχής στο αγγλικό ποδόσφαιρο μιλούσαν για μεγαλύτερη επιτυχία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είχε αποκτήσει τις ίδιες μέρες τον Τζόουνς από την Μπλάκμπερν! 

Ελάχιστοι έδιναν τα credits στον Νταλγκλίς για την επιτυχία της εξασφάλισης της υπογραφής του Χέντερσον... 

Σήμερα η ιστορία έχει γράψει για τον 30χρονο ¶γγλο που έφτασε στο Λίβερπουλ στην ηλικία των 20 από την Σάντερλαντ, όπου είχε πραγματοποιήσει 79 συμμετοχές, πως ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και έχοντας περάσει από 40 κύματα, κατέκτησε τα πάντα!

Έχει αμφισβητηθεί ιδιαίτερα. Οι συχνοί τραυματισμοί του άλλωστε και η έλλειψη ταχύτητας που ανέκαθεν δεν αποτελούσε το δυνατό του στοιχείο, τον καθιστούσαν τον εύκολο στόχο στις συλλογικές αποτυχίες της Λίβερπουλ. Και όμως. 

Ο Τζόρνταν Χέντερσον παρέμεινε στην ομάδα, δούλεψε δίπλα στον Κένι Νταγκλίς και τον Μπρένταν Ρότζερς και… βρήκε την «Ιθάκη» του με τον Γιούργκεν Κλοπ.

Το 2013 ήταν να φύγει και να πάει στην Φούλαμ, αλλά αρνήθηκε. Είπε στον τότε προπονητή του, τον Μπρένταν Ρότζερς, πως θα έμενε και θα πάλευε για τη θέση του. Έτσι κι έγινε.

Ο Στίβεν Τζέραρντ φεύγοντας τον έχρισε διάδοχό του. Και δικαιώθηκε αφού με τον Χέντερσον ήρθαν οι τίτλοι! Ο Κλοπ τον πίστεψε από τη μέρα που ανέλαβε στο «τιμόνι» της Λίβερπουλ και ο Τζόρνταν έχει δώσει τα 204 από τα 392 ματς που έχει αγωνιστεί συνολικά από το 2011 και έπειτα με τον Γερμανό ως τεχνικό.

Η Λίβερπουλ κατέκτησε την Premier League και έχει «γράψει την δική του ιστορία ο Χέντερσον καθώς είναι ο μοναδικός που έχει φορέσει το περιβραχιόνιο της Λίβερπουλ και έχει πανηγυρίσει, σε τόσες διαφορετικές διοργανώσεις σε τόσο μικρό διάστημα!

Μην ξεχνάμε πως κανένας άλλος αρχηγός της Λίβερπουλ δεν διαθέτει στην συλλογή του το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το οποίο προήλθε έπειτα από το 1-0 των «κόκκινων» επί της Φλαμένγκο, τον Δεκέμβρη του 2019, ερχόμενο να προστεθεί στην κατάκτηση του Champions League και του Σούπερ Καπ, την ίδια σεζόν!

Δεν είναι όμως μόνο οι ποδοσφαιρικές του ικανότητες αλλά και οι αρχηγικές τάσεις που διαθέτει. Το έχει αποδείξει πολλάκις και φρόντισε να μας το υπενθυμίσει και πρόσφατα. 

Όταν όλοι πανικοβλήθηκαν με την δημιουργία της European Super League και την συμμετοχή της Λίβερπουλ στην εν λόγω διοργάνωση, ο Χέντερσον αποστασιοποιήθηκε, στάθηκε απέναντι στην υλοποίηση μίας τέτοιου είδους κίνησης και συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση όλων των αρχηγών της Premier League.

Πλέον μπορεί να είναι ευτυχισμένος. Η δεκαετία του στην Λίβερπουλ τον βρίσκει στην ομάδα που αγαπά, να αποτελεί επίσημα τον διάδοχο του «μεγάλου» Στίβεν Τζέραρντ και να υπερασπίζεται με επιτυχία τα ιδανικά του συλλόγου που πρεσβεύει, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η Λίβερπουλ, με τον Χέντερσον ως αρχηγό, επέστρεψε στις επιτυχίες του παρελθόντος. Κατέκτησε το πρωτάθλημα, πήρε το Champions League και φέτος σε μία ιδιαίτερη σεζόν, κατόρθωσε να χρησιμοποιήσει το ειδικό βάρος της φανέλας που διαθέτει, ως «ασπίδα» για αυτήν.

Με αυτόν στην «κεφαλή» των ποδοσφαιριστών και τον Γιούργκεν Κλοπ δίπλα του, όλα είναι πιθανά. Αρχηγού θέλοντος άλλωστε η Λίβερπουλ βρίσκεται και πάλι ανάμεσα στις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, αναδεικνύοντας ξανά το μέγεθός της.

Αν ο Τζόρνταν Χέντερσον, κατορθώσει σε έναν μήνα από τώρα να κατακτήσει και το EURO με την χώρα του, η κουβέντα θα διαφοροποιηθεί. 

Η ιστορία θα επιχρυσωθεί και ο ¶γγλος διεθνής (59 συμμετοχές) θα περάσει στο πάνθεον των ποδοσφαιριστών του «Νησιού»! Μέχρι τότε, ας συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το «παραμύθι» του ΤζόρντανΧέντερσον στο «σπίτι» του, το «¶νφιλντ».